Η απόσπαση δεν έγινε γιατί ως τώρα δεν έχει βρεθεί αντικαταστάτης, είπε η Ευη Χριστοφιλοπούλου στον Τάσο Κουράκη του ΣΥΡΙΖΑ που απείλησε με…μπουρλότο, διαμαρτυρόμενος διότι η εκπαιδευτικός που έχει ζητήσει για το γραφείο του δεν έχει ακόμα αποδεσμευτεί από την υπηρεσία της.

Η υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ακόμα ότι πράγματι υπήρξε ένας δισταγμός, διότι ο κ. Κουράκης ζητούσε την εν λόγω εκπαιδευτικό ως Αντιπρόεδρος της Βουλής και όχι ως βουλευτής, και μάλιστα ενώ ήδη είχε αποσπαστεί ένας εκπαιδευτικός στο γραφείο του.

«Όταν έχουν αποσπαστεί 3.100 εκπαιδευτικοί σε διάφορες υπηρεσίες, η άρνηση αυτή ισοδυναμεί με αφαίρεση της δυνατότητας κοινοβουλευτικού ελέγχου. Επειδή σας είμαστε δυσάρεστοι προσπαθείτε να βάλετε εμπόδια», υποστήριξε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε ότι «είναι αδύνατο να παρακολουθήσω τη λογική σας. Πραγματικά θα αναγκαστώ να απευθυνθώ στον Πρωθυπουργό. Δεν έχω άλλο μέσο. Δεν μπορώ να αυτοπυρποληθώ για να κάνω τη δουλειά μου».

Προκειμένου να προλάβει το …κακό, η κα. Χριστοφιλοπούλου διαβεβαίωσε ότι θα ξανακοιτάξει το θέμα για να ικανοποιηθεί το αίτημα του Αντιπροέδρου της Βουλής.