Απόλυση των επίορκων υπαλλήλων, υποβιβασμό τους στη βαθμολογική πυραμίδα, πρόστιμα έως 100.000 ευρώ, επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής των αδικημάτων από δύο σε πέντε ή επτά έτη, είναι οι σημαντικότερες από τις νέες ρυθμίσεις που προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης για το Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η ποινή του προστίμου των αποδοχών αυξάνεται από τρεις μήνες σε ένα έτος, ενώ θα απολύονται όσοι υπάλληλοι έχουν διαπράξει τρία παραπτώματα μέσα σε πέντε χρόνια και τους έχει επιβληθεί πρόστιμο αποδοχών άνω του ενός μηνός.

Ποινή υποβιβασμού θα επιβάλλεται σε περιπτώσεις χρηματισμού, παράβασης καθήκοντος, αδικαιολόγητης αποχής από τα καθήκοντα, άρνησης συνεργασίας του υπαλλήλου για χορήγηση στοιχείων σε ανεξάρτητες αρχές, σύνταξη μεροληπτικών εκθέσεων και χρήση τρίτων προσώπων για απόκτηση υπηρεσιακής εύνοιας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.