Ενημερωτική συνάντηση είχε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, και την υφυπουργό Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη. Παρών ήταν και ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Χρήστο Ζώης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση τους σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων και η ανταλλαγή απόψεων.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης παρουσίασε τις ενέργειες που έχουν γίνει από την Κυβέρνηση και τους ΟΤΑ για την διαχείριση αποβλήτων προκειμένου α) να προωθηθεί λύση στο τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα, β) να αποφευχθεί η επιβολή στην Ελλάδα δυσβάστακτων προστίμων από την Ε.Ε. και γ) να μην χαθούν κονδύλια της Ε.Ε. που προορίζονται για την χρηματοδότηση των σχετικών έργων.

Η υφυπουργός ενημέρωσε τους Υπευθύνους της Ν.Δ. για τις πρόσφατες συναντήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίες είχαν θετικό αποτέλεσμα.

Οι υπεύθυνοι της Ν.Δ. τόνισαν ότι το Σχέδιο Δράσης θα πρέπει να υλοποιηθεί εντός των προγραμματισμένων προθεσμιών και ότι οι προκηρύξεις πρέπει να είναι ανοικτές σε όλες τις νέες τεχνολογίες. Τέλος, επανέλαβαν την πάγια θέση της Ν.Δ. υπέρ του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής.