Σήμερα στη Βουλή προ ημερησίας συζήτηση για τα εθνικά θέματα κατόπιν αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοσιοποιείται σήμερα το πόρισμα για την υπόθεση της Siemens.

Αναλυτικά σήμερα:

Στο Σαράγεβο θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου, κατόπιν πρόσκλησης της Βόσνιας υφυπουργού Εξωτερικών, Ana Trisic Babic. Στο περιθώριο των εργασιών της συνάντησης, ο κ. Κουβέλης, αναμένεται να έχει διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία της Αδριατικής – Ιουνίου (Ιταλία, Αλβανία, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο).

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη των εννέα κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Στις 10 π.μ. στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, συνάντηση του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, με το σωματείο των εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ΕΛΒΟ .

Στις 11 π.μ. τετράωρη στάση εργασίας στα μπλε λεωφορεία. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

Στις 11 π.μ. στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), συνάντηση του προεδρείου της Ενωσης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιώργο Πεταλωτή, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν στον νόμο περί Τύπου. Πρόκειται για τη δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση, μέσα σε λίγες μέρες, που πραγματοποιείται σε συνέχεια της προηγούμενης και αφορά γενικότερα θέματα Τύπου.

Στις 11:30 π.μ. συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη, με αντιπροσωπεία των Οικολόγων-Πρασίνων.

Στις 2:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον δήμαρχο Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Στις 4 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συενδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του κόμματος προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από τον υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο, για το νομοσχέδιο του υπουργείου: «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις».

Στις 6 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Βοΐου στη Σιάτιστα δημόσια συνεδρίαση για τη λήψη σειράς αποφάσεων.

Στις 6:30 μ.μ. στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) εκδήλωση με τίτλο: “Το Πανεπιστήμιο σε διάλογο” διοργανώνουν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.