Αποκλείει, τουλάχιστον τώρα, τη συνεργασία με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον Φώτη Κουβέλη, τους Οικολόγους Πράσινους και τον ΣΥΝ.

Μιλώντας στον «Real Fm» ο Γιάννης Δημαράς, σημείωσε μεταξύ άλλων πως σε περίπτωση πρόωρων εκλογών (για τις οποίες είπε ότι θεωρεί πιθανόν να γίνουν τον Απρίλιο) η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών, θα μετατραπεί σε κόμμα.

«Εκείνο που μας προβληματίζει, είναι να υπάρξει ένας φορέας, μία ομάδα ανθρώπων, η οποία ενδιαφέρεται για την κάθαρση και την αλήθεια και να προχωρήσουμε μαζί με πολλούς άλλους που θα βρεθούμε μαζί, για να διατυπώσουμε την ένσταση και τον τρόπο – πολιτική ζωή της χώρας βρίσκεται στο ναδίρ της αξιοπιστίας της- ώστε να λυθούν κάποια προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό».

Ο Γιάννης Δημαράς τόνισε ότι η Κίνηση την οποία ίδρυσε από κοινού με το Βασίλη Οικονόμου, απευθύνεται σε πολίτες, που «δεν θέλουν να θεωρούν τον εαυτό τους στρατιωτάκια των κομμάτων, να είναι ελεύθεροι πολίτες και να αποφασίζουν κάθε στιγμή για τα προβλήματα της χώρας, με την ίδια δύναμη, ελευθερία και την αξιοπρέπεια, που είναι χαρακτηριστικά του ελληνικού λαού». Παράλληλα, ανέφερε ότι οι εξειδικευμένες προτάσεις και θέσεις της Κίνησης «πολύ γρήγορα θα ανακοινωθούν, έτσι ώστε το ιδεολογικό – πολιτικό πλαίσιο που υπάρχει να γίνει απολύτως κατανοητό και με σαφείς θέσεις, αλλά αυτό πριν γίνει, πρέπει να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε με πολλούς από τους συμπολίτες μας, σε όλη την επικράτεια».

Ο Γιάννης Δημαράς αποσαφήνισε ότι δεν έχει γίνει προς το παρόν πολιτική και ιδεολογική κουβέντα με το Φώτη Κουβέλη – «και με τον κ. Κουβέλη έχουμε συζητήσει και με την κ. Μπακογιάννη και με τον κ. Οικονόμου και ο κ. Κουβέλης έχει μιλήσει με την κα Μπακογιάννη για ένα θέμα μόνο, αυτό το οποίο έχει προκύψει εκ των 13 ανεξάρτητων βουλευτών που έχει σήμερα η Βουλή, αν μπορούν να αποτελέσουν κοινοβουλευτική ομάδα».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής παραδέχθηκε, τέλος, ότι έχει κάνει λάθη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε αφερέγγυος. «Άλλο, ένα λάθος το οποίο έκανα, αναλαμβάνω την ευθύνη και μπορώ να το πληρώσω – και άλλο η πορεία μιας ζωής», συμπλήρωσε.