O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέφθηκε το απόγευμα της Κυριακής το εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στη Νέα Σμύρνη, όπου τον υποδέχθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σεμίνα Διγενή, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Παπαναστάσης, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Κλειώ Χριστοπούλου και Νίκη Χρονοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Κιουλάνης και Γιάννης Κορφιάτης, καθώς και ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τον Δ. Κουτσούμπα υποδέχθηκαν δεκάδες μέλη και φίλοι του κόμματος συνθήματα όπως «ΚΚΕ ισχυρό η ελπίδα είναι εδώ»

Ο Δ. Κουτσούμπας διέσχισε την πλατεία της Νέας Σμύρνης, συνομιλώντας με κόσμο που έσπευδε να τον χαιρετίσει και να συνομιλήσει μαζί του.

«Νιώθω ιδιαίτερη τιμή, ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι εδώ στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, σε μια κρίσιμη για τον λαό και τον τόπο στιγμή και περίοδο. Λίγες μέρες μας έμειναν ακόμα. Βρισκόμαστε ήδη στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές της 9ης του Ιούνη και πρέπει να δώσουμε -όλοι και όλες- όλες μας τις δυνάμεις για να βγει το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, πολύ πιο ψηλά και εδώ στη Νέα Σμύρνη, σε όλο τον Νότιο Τομέα, σε όλη την Αττική, σε όλη την Ελλάδα» είπε στον χαιρετισμό του.

«Υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αυτά τα μηνύματα έρχονται απ’ όλη την χώρα, αυτό συναντάμε στις καθημερινές ομιλίες, τις περιοδείες και τις συναντήσεις με τους εργαζόμενους της πατρίδας μας. ΚΚΕ δυνατό γιατί η ελπίδα είναι εδώ, μόνο στο δυνατό ΚΚΕ.

Στις 9 του Ιούνη μπορούμε να δώσουμε ένα σημαντικό μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε όλο το λαό μας, σε όλους τους λαούς της Ευρώπης. Να καταδικαστεί αυτή η ΕΕ των λόμπι, της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης, των πολέμων, της ακρίβειας, του περιορισμού των λαϊκών κι εργατικών δικαιωμάτων, η Ευρώπη που οδηγεί συνεχώς τους λαούς απ’ το κακό στο χειρότερο» πρόσθεσε.

Να δώσουμε ένα μάθημα στην αντιλαϊκή κυβέρνηση

«Ταυτόχρονα», υπογράμμισε στη συνέχεια, «να καταδικαστεί η κυβέρνηση της ΝΔ, να της κόψει ο ελληνικός λαός και η νεολαία τη φόρα, γιατί υπάρχει και η άλλη μέρα μετά την 9η του Ιούνη. Θα έρθει η Δευτέρα στις 10 του Ιούνη και θα βγουν απ’ τα συρτάρια πάλι νέα αντιλαϊκά μέτρα που πλήττουν το λαϊκό εισόδημα, που πλήττουν εργασιακά δικαιώματα, που πλήττουν τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, του δημόσιου τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και επιστήμονες, τους αγρότες, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Πρέπει σε όλα αυτά να απαντήσουμε δίνοντας ένα μάθημα σ’ αυτή την κυβέρνηση των αντιλαϊκών μέτρων και της ακρίβειας που έχει εκτοξευθεί και δεν ξέρουμε τι πληρώνουμε. Δεν φτάνουν οι μισθοί ούτε για το μισό μήνα, ούτε οι συντάξεις για τους συνταξιούχους, ούτε βεβαίως έχουμε χρήματα για να πληρώνουμε για υγειονομική περίθαλψη, για ζητήματα υγείας που έχουμε στις οικογένειες μας, για τη μόρφωση των παιδιών μας, για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον εργαζόμενο ελληνικό λαό.

Βέβαια, να δώσουμε κι ένα μάθημα στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που διαχειρίζονται ακριβώς την ίδια πολιτική και συμμετέχουν σε όλο αυτό το παιχνίδι με την ΕΕ, με τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης που είναι μέτρα ενάντια στον ελληνικό λαό, είναι μέτρα εκμετάλλευσης, βαρβαρότητας».

«Γι’ αυτό σας καλούμε να δώσετε αποφασιστικά το μήνυμα. Και το μήνυμα είναι μόνο ένα, να πέσουν μαζικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην κάλπη. Γιατί εμείς θέλουμε ο ελληνικός λαός, η νεολαία, οι γυναίκες να είναι μπροστά στους αγώνες. Να είμαστε δυνατοί και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, δηλαδή στο ευρωκοινοβούλιο που ψηφίζει συνεχώς αντεργατικές, αντιλαϊκές οδηγίες που πλήττουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και μετά έρχονται στην ελληνική Βουλή και γίνονται νόμοι του ελληνικού κράτους, και την πληρώνουμε ξανά, διπλά και τριπλά, όλοι εμείς. Και βεβαίως, να γίνουμε δυνατοί και εκεί που όλα αυτά, τα αντιλαϊκά μέτρα και οι νόμοι, ανατρέπονται, στην πράξη, δηλαδή στους δρόμους του αγώνα.

Καλή δύναμη σε όλους και όλες, με δυνατό ΚΚΕ. Γιατί εμείς αυτοί είμαστε, με αξιοπρέπεια, με ήθος, με αντοχή, με παλικαριά, με αγώνα, με αντίσταση, με αντεπίθεση. Και οι άλλοι, αυτοί είναι δυστυχώς, τους ξέρουμε κι απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη. Να τους δώσουμε λοιπόν ένα μάθημα, το ΚΚΕ να κάνει την έκπληξη στις 9 του Ιούνη» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο Δ. Κουτσούμπας.

Πηγή: ΑΠΕ