H εκπομπή «Happy Day» παρουσίασε ένα μικρό απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη Σταματίνα Τσιμτσιλή, όπου μιλούν για τον Στέφανο Κασσελάκη και την ανασκευή των δηλώσεών του σχετικά με την επιθυμία απόκτησης δύο αγοριών.

«Η κουβέντα ήταν στο στούντιο. Ήταν μια αληθινή και γενναία εξομολόγηση κατά την άποψή μου. Τώρα αν για κάποιους λόγους το μετάνιωσε ή αν πρέπει να πει ότι μετάνιωσε, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Οι πολιτικοί πολλές φορές δεν καθοδηγούνται από το πραγματικό τους είναι, αλλά από την ανάγκη να έχουν μία εικόνα ανά εποχές. Δεν ξέρω γιατί το λέει αυτό κι είναι δικό του θέμα. Ένα ζευγάρι μπορεί να αλλάξει κι άποψη» ανέφερε αρχικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Πιστεύω ότι δέχθηκε άδικη κριτική, γιατί έχω ακούσει και ζευγάρια ετερόφυλων φίλων μου, που είναι μαζί κι όταν τους ρωτώ μου λένε ότι θέλω έναν κορίτσαρο. Δεν σημαίνει ότι θα πάω να παραγγείλω ένα παιδί ή ότι αν δεν είναι αυτό θα το ακυρώσει και θα κάνει κάτι άλλο. Νομίζω πως ήταν μία υπερβολική κριτική. Διυλίζαμε τον κώνωπα. Έχω πολλά να πω για τον Κασσελάκη, όπως και για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, όπου ζω τα μικρά τους ψέματα, τις ανακρίβειές του και τους λαϊκισμούς τους, αλλά αυτό είναι κάτι που όλοι έχουμε πει κάποια στιγμή ερωτευμένοι στη ζωή μας ότι π.χ. θέλω να κάνω δύο κορίτσια» κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Action 24, «Πίσω από τις γραμμές» το βράδυ της Τετάρτης (22/05). Μετά από σχετική ερώτηση, αποκάλυψε πως μετάνιωσε για τη δήλωση που είχε κάνει στον Σταύρο Θεοδωράκη σχετικά με το φύλο των παιδιών του. «Προφανώς και έχω μετανιώσει για πολλά πράγματα. Κοιτάξτε, έχω μετανιώσει πολύ για αυτό το οποίο είχα πει χαλαρά σε συνέντευξη στον Σταύρο Θεοδωράκη περί δυο παιδιών αρσενικού γένους. Όταν στην πραγματικότητα δεν είναι καν κάτι το οποίο το πίστευα τότε ή τώρα. Ήταν κάτι το οποίο είπα λανθασμένα σε μια χαλαρή στιγμή, σαν κάτι το οποίο είναι παρόμοιο με την εμπειρία τη δική μου και του Τάιλερ με τα αδέλφια μας. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να προσβάλω τις γυναίκες και εξάλλου δεν είναι αυτό το οποίο θα κάναμε και στην πράξη. Άρα αυτό το μετανιώνω, γιατί δεν ανταποκρίνεται στο ποιος είμαι» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.