Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για όσα ακολούθησαν μετά το δημοσίευμα του «Βήματος» περί αλλοίωσης των συνομιλιών του σταθμάρχη με μηχανοδηγούς της Λάρισας, αναφορικά με το δυστύχημα των Τεμπών, εξαπέλυσε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση ενσωμάτωσης κοινοτικής οδηγίας, εξέφρασε αρχικά την ικανοποίησή του, καθώς μια μέρα μετά την αναφορά του στον Άρειο Πάγο ο εφέτης ανακριτής έδωσε τη δυνατότητα για έφοδο στον ΟΣΕ, προκειμένου να γίνει κατάσχεση των σκληρών δίσκων και σύγκριση με το υλικό που κατέχει η δικαιοσύνη.

Οι αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, προκάλεσαν την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος χαρακτήρισε προκλητική την αντίληψη πως η δικαιοσύνη κινητοποιήθηκε, επειδή ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε αναφορά σε αυτήν.

Σύμφωνα με τον πολιτικό αρχηγό, «ο πρωθυπουργός καταγγέλλει την τοξικότητα της οποίας πρωταγωνιστεί και βλέπουμε διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία, από στελέχη του πυρήνα του Μαξίμου να εμπλέκονται σε σκάνδαλα. Πρωταγωνιστής της τοξικότητας είναι ο πρωθυπουργός. Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα με τις πρωτοβουλίες μας».

Απαντώντας ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι «όλα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μεγάλο βαθμό συνιστούν προσβολή στη δικαιοσύνη. Μας λέει ότι δεν έχει κάνει τίποτα ένα χρόνο η Δικαιοσύνη, κάτι που δεν είναι ακριβές. Η ανάκριση κινείται σε ταχείς ρυθμούς και με παρεμβάσεις της κυβέρνησης θα γίνει σύντομα το δικαστήριο, όταν τώρα γίνεται το δικαστήριο για το Μάτι, 6 χρόνια μετά. Έχει κινηθεί με ταχύτατους ρυθμούς και είναι προκλητικό να λέγεται ότι επειδή αποφάσισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να πάει στον Άρειο Πάγο ήταν και ο λόγος που κινήθηκε η δικαιοσύνη».

Παράλληλα, κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ότι διαγωνίζονται, προκειμένου να εισπράξουν μικροκομματικά οφέλη από την τραγωδία των Τεμπών, γεγονός που, όπως είπε, φάνηκε και από τη μη θεσμική πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει «κατηγορητήριο» κατά του κ. Καραμανλή. «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να καταθέτει αναφορά λες και ο Άρειος Πάγος δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, να δεχθούμε την πολιτική κριτική, αλλά μην εμπλέκουμε τη Δικαιοσύνη στην πολιτική αντιδικία», ανέφερε.

Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε: «Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι πήρε απόφαση ο Εφέτης ανακριτικής να κατάσχουν τα ηχητικά και να τα συγκρίνουν με τη δικαιοσύνη. Άρα η πρωτοβουλία μας έφερε αποτελέσματα, όπως και η δυσπιστία».