Κατάλογο των υποθέσεων με υπερτιμολογήσεις στο χώρο της Υγείας, που εξετάζουν ή εξέτασαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, είτε οι παραβάσεις αφορούν το παρόν ή το παρελθόν θα δώσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, όπως αποκάλυψε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Απαντώντας στην προαναγγελία κινητοποιήσεων από την πλευρά των φαρμακοποιών, μετά το αδιέξοδο στο διάλογο για το άνοιγμα του επαγγέλματος, ο υπουργός Υγείας εκτιμά πως τα μέτωπα διαρκείας δεν βοηθούν κανέναν, «ούτε τη χώρα ούτε τους ίδιους τους φαρμακοποιούς» και δηλώνει πως την Τετάρτη θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου με τις νέες ρυθμίσεις, σημειώνοντας πως «τα σημεία όπου συμφωνούσαμε, για τις εταιρείες φαρμακοποιών και την έκπτωση στις τιμές, παρέμειναν στο σχέδιο νόμου». Ο κοινωνικός διάλογος ολοκληρώθηκε και πλέον ο διάλογος θα συνεχιστεί στη Βουλή, συμπληρώνει ο υπουργός Υγείας.

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί εκλογών, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως «όσοι μιλούν για εκλογές, συνειδητά ή ασυνείδητα, προκαλούν την αποσταθεροποίηση της χώρας» και πρόσθεσε: «Οι πολίτες, όπως φάνηκε στις 7 Νοεμβρίου, μας στηρίζουν. Τι θα προσέφεραν οι εκλογές εκτός από καταστάσεις αποσταθεροποίησης; “Νομιμοποίηση” σπεύδουν να πουν οι παλαιότροποι “μεταπολιτευτικοί ευδαίμονες”. Απαντώ ότι το πρόβλημα του τόπου δεν είναι η νομιμοποίηση, αλλά η απόδειξη της αποτελεσματικότητας των κυβερνήσεων στο επίπεδο επίτευξης των στόχων του», σημειώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας και συμπληρώνει: «Τι θα γινόταν η Ελλάδα μετά τις εκλογές; Θα βρισκόμασταν ακριβώς στον ίδιο παρονομαστή, αλλά πλήρως αποσταθεροποιημένοι, ως χώρα και ως κοινή δημόσια οικονομία».