Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει ως ζώο συντροφιάς τη χαριτωμένη σκυλίτσα Φαρλί που την παίρνει συνέχεια μαζί του, ακόμη και στα τηλεοπτικά στούντιο. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υιοθετήσει τον γλυκύτατο Πίνατ που έχει μάθει να υποδέχεται τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στο κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου μαζί με τον πρόεδρο της κυβέρνησης. Ε, να μην έχει έναν «επίσημο» σκύλο και η Βουλή των Ελλήνων;

Κάπως έτσι σκέφτηκαν κάποιοι και πρότειναν στον πρόεδρο του Σώματος Κώστα Τασούλα να αποκτήσει και το Κοινοβούλιο ένα δικό του αντίστοιχο τετράποδο θηλαστικό. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσα σε αυτούς που έθεσαν το ζήτημα στον τρίτο τη τάξει πολιτειακό παράγοντα ήταν και η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έλενα Ακρίτα.

Μάλιστα, ως γνωστή φιλόζωή η κ. Ακρίτα, του πρότεινε να υιοθετήσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι που θα το φροντίζει, θα του έχει ένα σπιτάκι και θα μεριμνά γι’ αυτό, δίνοντας εμμέσως πλην σαφώς το καλό παράδειγμα ώστε να υιοθετήσει ακόμη περισσότερος κόσμος ένα ζώο συντροφιάς στο σπίτι του. Ο κ. Τασούλας, αν και είναι επίσης γνωστός για τα φιλοζωικά του αισθήματα, μαθαίνουμε ότι αρνήθηκε την πρόταση που του κατατέθηκε. Όχι για κάποιον άλλο λόγο, μα επειδή αναλογίστηκε τις δυσκολίες που θα είχε η ανατροφή του θηλαστικού σε ένα τόσο μεγάλο κτήριο όπως είναι αυτό της Βουλής, με εκατοντάδες εργαζόμενους σε κάθε βάρδια και χιλιάδες επισκέπτες κάθε μήνα.

Ωστόσο υπενθύμισε σε όσους κουβέντιασαν μαζί του πως η Βουλή επιχορηγεί φιλοζωικές οργανώσεις κάτι που είναι αυταπόδεικτο εάν ανατρέξει κανείς στην Κοινοβουλευτική Διαύγεια. Μάλιστα και το ίδιο το κράτος επιχορηγεί φιλοζωικά σωματεία ή φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που είναι εγγεγραμμένα στο Υπομητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς που τηρείται στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Οπότε τα μόνα σκυλιά που θα συνεχίσουμε να βλέπουμε στο Κοινοβούλιο θα είναι αυτά της Ομάδας Κ9 της Ελληνικής Αστυνομίας που επισκέπτονται καθημερινά τη Βουλή προκειμένου να ανιχνεύουν τυχόν εκρηκτικούς μηχανισμούς και τα σκυλιά – συνοδοί επισκεπτών.