«Από την ώρα που διάβασα για τον Μίχο που – κατά την εισαγγελέαούτε παιδοβιαστής είναι, ούτε ντ@βατζής, αισθάνομαι σωματικά άρρωστη» γράφει σε ανάρτησή της η Έλενα Ακρίτα για την εισαγγελική πρόταση που αθωώνει για τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό τον βασικό κατηγορούμενο.

«Αλήθεια. Έντονος πονοκέφαλος κι ένα στομάχι χάλια. Δεν ήξερα σε ποιο βαθμό μπορεί να σωματοποιήσει κανείς την αηδία, τον αποτροπιασμό και τη φρίκη που εισπράττει όταν η καρδιά και το μυαλό δεν μπορούν να επεξεργαστούν αυτό το βδέλυγμα που ζήσαμε σήμερα» σχολιάζει η Έλενα Ακρίτα, με οργή για την πρόταση της εισαγγελέως.

Από την ώρα που διάβασα για τον Μίχο που – κατά την εισαγγελέα – ούτε παιδοβιαστής είναι, ούτε ντ@βατζής, αισθάνομαι…

Posted by Elena Akrita on Wednesday, March 13, 2024

Συγκέντρωση στα Σεπόλια κατά της εισαγγελικής πρότασης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εισαγγελική πρόταση στη δίκη για τον βιασμό και μαστροπεία της 12χρονης από τον Κολωνό, λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα, έπειτα από αρκετά καλέσματα.

Στο Μετρό των Σεπολίων, καλούσε νωρίτερα η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης δημοτικής κοινότητας Αθήνας. Στην ανακοίνωση ανέφερε: «Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει σε κάθε άνθρωπο η πρόταση της εισαγγελέως του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Μίχου λόγω αμφιβολιών για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας στην υπόθεση βιασμού του 12χρονου κοριτσιού από την περιοχή μας.

Σε μια περίοδο στην οποία παρακολουθούμε συνεχόμενες ειδήσεις κακοποίησης, βιασμών, μαστροπείας και άλλων κοινωνικών φαινομένων που εκφράζουν τη σήψη της κοινωνίας που ζούμε, δεν μπορούμε να καθόμαστε ως απλοί παρατηρητές να παρακολουθούμε την προσπάθεια να την βγάλουν λάδι οι υπαίτιοι των φρικιαστικών εγκλημάτων σε βάρος παιδιών».

Κάλεσμα για συγκέντρωση στην Ακαδημία Πλάτωνος έχει απευθύνει και η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημία Πλάτωνα ενάντια στην εισαγγελική πρόταση, ενώ προαναγγέλλει και διαδήλωση για το θέμα στο κέντρο της Αθήνας. «Καμία ανοχή στα κυκλώματα τράφικινγκ και παιδοβιασμών» αναφέρει χαρακτηριστικά.