«Η κ. Ασημακοπούλου έδωσε απαντήσεις και θα συνεχίσει στις εν εξελίξει έρευνες για τη διαρροή στοιχείων Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό», δήλωσε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, για το θέμα που έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και αναφερόμενη στο ζήτημα που προέκυψε είπε ότι: «Έλληνες του εξωτερικού κατήγγειλαν ότι έλαβαν επιστολή πολιτικού περιεχομένου στο mail τους από την κ. Ασημακοπούλου, γεγονός που δημιούργησε το ερώτημα πού βρήκε τις διευθύνσεις του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η ίδια η ευρωβουλευτής διευκρίνισε ότι τα emails δεν αντλήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών.

Επιπλέον, η υπουργός Εσωτερικών εξήγησε ότι οι υποψήφιοι τόσο στις αυτοδιοίκητές εκλογές, όσο και στις ευρωεκλογές έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν λίστες εκλογέων από το υπουργείο Εσωτερικών.

«Δεν περιέχουν καθόλου email και τηλέφωνα» αυτές οι λίστες, τόνισε η Νίκη Κεραμέως, παρά μόνο ονοματεπώνυμο και ταχυδρομική διεύθυνση.

Παράλληλα, τόνισε ότι έχει δοθεί εντολή για εσωτερικό έλεγχο από το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς όπως είπε: «οφείλουμε και για μια καταγγελία να το διερευνήσουμε αμέσως».

Σε ό,τι αφορά την επιστολική ψήφο ανέφερε ότι έχουν ήδη εγγραφεί 24.000 πολίτες από 94 χώρες.

Για την αγωγή του υπουργείου Εσωτερικών ώστε να κριθεί παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης στο δημόσιο η υπουργός είπε: «σέβομαι την απεργία και αλλά δεν υπάρχει κράτος δικαίου όταν λέμε ότι διαφωνώ με τον νόμο και δεν τον εφαρμόζω» και συμπλήρωσε: «η αξιολόγηση είναι πολύτιμο εργαλείο για το δημόσιο».