«Ελλιπέστατη» χαρακτήρισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μιλένα Αποστολάκη τη δικογραφία των περίπου χιλίων σελίδων που εστάλη από τον ανακριτή Λάρισας στην Εξεταστική Επιτροπή του Κοινοβουλίου που διερευνά τις συνθήκες που οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Όπως τονίζει η βουλευτής, «δεν πρόκειται για το σύνολο της δικογραφίας αλλά για στοιχεία της δικογραφίας, τα οποία επιλεκτικά έχουν αποσταλεί στη Βουλή. Λείπουν ουσιώδη στοιχεία, ουσιώδη συνημμένα, τα οποία οι μάρτυρες κατέθεσαν, και θα έλεγα ότι εισφέρει ελάχιστα στην προσπάθεια να αποκαλυφθούν τα αίτια και οι υπεύθυνοι αυτού του τραγικού εγκλήματος».

Ερωτηθείσα εάν έχει νόημα μετά την κατάθεση της δικογραφίας η συνέχιση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής, η κυρία Αποστολάκη είπε ότι (η επιτροπή αυτή) δεν μπορεί να ολοκληρωθεί και να βγουν πορίσματα εάν δεν έρθουν κρίσιμοι μάρτυρες.

Εκτίμησε μάλιστα ότι «η πλειοψηφία θα το αρνηθεί. Το αρνήθηκε ήδη. Δεν έχω καμιά ελπίδα ότι θα σπεύσει να καλέσει κρίσιμους μάρτυρες για τη διαλεύκανση της αλήθειας. Και δεν το κάνει αυτό γιατί δεν θέλει την αναμετάδοση των καταθέσεων τους» ανέφερε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.