Στα όσα συνέβησαν το τελευταίο διήμερο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας σήμερα στον Real Fm.

«Δεν είναι ψέμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση και να αποτελέσει, μόνος του ή με συνεργασίες, εναλλακτική πολιτική προοδευτική πρόταση. Νομίζω ότι έτσι όπως είμαστε σήμερα, δεν μπορεί» σχολίασε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η ατζέντα, από πολιτική έχει γίνει «ατζέντα κοσμικών στηλών», ακυρώνοντας τις προσπάθειες πολλών στελεχών.

«Μας έμεινε μια περιοδεία που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με τον σκύλο του στην Μαγνησία και οι δηλώσεις του για τον Μπέο» όπως είπε, αναφορικά με το ποια ήταν τα αποτελέσματα του Περιφερειακού Συνεδρίου του κόμματος, προσθέτοντας πως «νομίζω ότι έχει χάσει τη σοβαρότητά του ο ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να την επανακτήσει. Αυτό που οφείλει να γίνει είναι να καθοριστεί μια πολιτική ατζέντα». Στο ερώτημα αν μπορεί να συνεχίσει έτσι ο Στέφανος Κασσελάκης, απάντησε πως «αν συνεχίσει έτσι, δεν γίνεται όχι».

Αναφορικά με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, την οποία συγκάλεσαν 17 μέλη του οργάνου και όχι ο Πρόεδρος, τόνισε πως αυτό είναι ένα ακόμη φαινόμενο «εσωστρέφειας με ευθύνη του προέδρου. Όταν γίνεται πέντε ημέρες ένας χαμός και απίστευτες ώρες συζητήσεων για ζητήματα που δεν πρέπει να μας απασχολούν και ανατρέπεται σε πέντε ώρες, τότε αυτό συνιστά συνεχή πρόκληση εσωστρέφειας. Νομίζω ότι όλοι κρινόμαστε κάθε μέρα. Δεν μπορεί να ευτελίζονται τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας με ανακοινώσεις την άλλη μέρα το πρωί. Η δημοσκοπική κατάσταση δεν καλύπτεται με τη δημιουργία εσωστρέφειας. Δεν θέλει κανείς τη ρήξη. Τη σύνθεση αναζητάμε. Όμως οι πράξεις του Στέφανου Κασσελάκη το τελευταίο διάστημα το μόνο που προκαλούν είναι εσωστρέφεια».