«Οι αγρότες έχουν δικαίωμα να ξεσηκωθούν», τόνισε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας για την κάθοδό τους με τρακτέρ, αύριο στην Αθήνα και πρόσθεσε πως «ο ευρωπαϊκός ξεσηκωμός των αγροτών ασκεί πιέσεις».

Στο ερώτημα αν θα δημιουργηθεί χάος στο κέντρο της Αθήνας, ο υπουργός ανέφερε ότι «υπάρχει σχεδιασμός, δεν θα πλημμυρίσει με τρακτέρ η Αθήνα. Θα υπάρξει μια αναστάτωση, αλλά η κάθοδος των τρακτέρ στην πρωτεύουσα είναι συντεταγμένη και υπάρχει συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ. και την Τροχαία».

Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, έχουν ενημερωθεί ήδη οι πολίτες από την Τροχαία σχετικά με το ποιοι δρόμοι θα κλείσουν λόγω του συλλαλητηρίου των αγροτών που είναι προγραμματισμένο για τις 18:00 της Τρίτης στο Σύνταγμα.

«Είναι αναγκαίο να γίνει αυτό γιατί οι άνθρωποι θέλουν να εκδηλώσουν τα αιτήματά τους. Θα παραμείνουν 24 ώρες και θα φύγουν» επισήμανε ο υπουργός.

«Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ο πανευρωπαϊκός ξεσηκωμός των αγροτών ασκεί πιέσεις. Υπάρχουν θέματα πρέπει να προβληθούν, θα πρέπει οι αγρότες με σεβασμό στους πολίτες να διαδηλώσουν» κατέληξε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.