Το θέμα των συγκοινωνιών και το σχέδιο της κυβέρνησης για την εξυγίανσή τους θα κυριαρχήσει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στις 12 το μεσημέρι.

Το σχέδιο θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Ρέππας και ενδιαφέρον έχει η στάση την οποία θα αποφασίσει να κρατήσει η κυβέρνηση απέναντι στους απεργούς, οι οποίοι προειδοποιούν για απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την επίταξη, αλλά διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις πως «ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί» και γι’ αυτό ήδη οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων έχουν εξουσιοδοτηθεί να προχωρήσουν σε όλες τις νομικές ενέργειες σε περίπτωση κήρυξης των κινητοποιήσεων από τα δικαστήρια ως καταχρηστικών, αλλά και για το ζήτημα των εισιτηρίων, καθώς οι απεργοί απειλούν να κλείσουν τα ακυρωτικά μηχανήματα.

Στο υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιαστεί από τον Γιώργο Κουτρουμάνη και το σχέδιο για τη χορήγηση προσωρινών συντάξεων σε ασφαλισμένους, ενώ τη δική της σημασία έχει η παρουσία του Θόδωρου Πάγκαλου απέναντι στους συναδέλφους του και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ύστερα από τη θύελλα που ξέσπασε τις προηγούμενες ημέρες με τα… καμώματα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Ο κ. Πάγκαλος, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά η προσπάθεια της κυβέρνησης από χθες να χαμηλώσει τους τόνους φαίνεται ότι οδηγεί στην απόφαση ο