Μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν τον κ. Κουβέλη να είναι μπροστά από όλες τις προσωπικότητες από τον χώρο της Αριστεράς για το Δήμο της Αθήνας.

Το παρασκήνιο είναι έντονο αφού από τη μια εκτιμάται από την Ιπποκράτους ότι μπορεί να υπάρξει πεδίο συνεργασίας με το νεοσυσταθέν κόμμα του κ. Κουβέλη στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, από την άλλη όμως υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ με πολύ μεγάλη δημοφιλία.

Ανάμεσά τους, η Φώφη Γεννηματά, η οποία έρχεται πρώτη σε όλες τις δημοσκοπήσεις και η οποία όμως θεωρείται φαβορί και για τα καθήκοντα περιφερειάρχη αλλά και οι Χρυσοχοϊδης, Γερουλάνος και Μπιρμπίλη. Από τους τρεις προαναφερθέντες, μόνο ο Χρυσοχοϊδης μπορεί να “χτυπήσει” τον Κακλαμάνη αλλά ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται, σύμφωνα με όσα ακούγονται στους πολιτικούς κύκλους της Ιπποκράτους.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει τελικά με τα ονόματα της Φώφης Γεννηματά και του Φώτη Κουβέλη που έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων.

Ένα ακόμη πρόβλημα, το οποίο μπορεί να βρει μπροστά του το κυβερνών κόμμα είναι το ενδεχόμενο ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Γιάννης Δημαράς να κατέβει ως υποψήφιος “αντάρτης” στην περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ μέσα στο Ιούλιο θα ανακοινώσει σχεδόν όλους τους υποψήφιους δημάρχους και τον Σεπτέμβριο τους υποψήφιους περιφερειάρχες.