Έτοιμες να υποδεχθούν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το ερχόμενο τριήμερο, 19 με 21 Ιανουαρίου, είναι οι Σπέτσες μετά την απόφαση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα στο νησί του Αργοσαρωνικού. Τέτοια εποχή στις Σπέτσες τα περισσότερα μαγαζιά είναι κλειστά, καθότι ο τουρισμός έχει πέσει, ωστόσο κάποια εξ αυτών θα ανοίξουν, ειδικά αυτό το Σαββατοκύριακο.

Όπως είπε ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού, Χρήστος Ορλώφ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες, προκειμένου το νησί να υποδεχθεί τον κόσμο που θα αφιχθεί. Να σημειωθεί πως εκτός από τους 36 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προσκληθεί και μια σειρά από συνεργάτες του κ. Κασσελάκη. «Το περασμένο Σάββατο το βράδυ, ήρθε ένα email επιβεβαίωσης για δύο ξενοδοχεία» είπε ο κ. Ορλώφ, κάνοντας λόγο για μικρά, απλά ξενοδοχεία και όχι πολυτελή. Το ένα είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο, ενώ «το δεύτερο θα ανοίξει επί τούτου και, εάν χρειαστεί, θα ανοίξουν κι άλλα. Οι βουλευτές θα μείνουν κατά μόνας. Ένας – ένας σε κάθε δωμάτιο» όπως ανέφερε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το κόστος διαμονής ανά βραδιά, ο κ. Ορλώφ ξεκαθάρισε πως η τιμή τους είναι κάτω από τα 80 ευρώ. «Η τιμή είναι χαμηλότερη και δεν είναι μια ειδική τιμή, αλλά εκεί κυμαίνονται οι τιμές για κάποιον που θέλει να επισκεφτεί τις Σπέτσες χειμωνιάτικα».

Όσον αφορά τη διατροφή των βουλευτών και των δημοσιογράφων που θα φτάσουν στις Σπέτσες, ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού απάντησε πως «αυτήν την στιγμή είναι ανοικτά δύο εστιατόρια στο νησί. Ίσως ανοίξει και ένα τρίτο».