Η κόρη του Νάσου Γαλακτερού και της Νάνσυς Ζαμπέτογλου βρέθηκε μαζί με τη μητέρα της στο Σύνταγμα το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος βρίσκονταν εκεί, προκείμενου να υποδεχθούν -σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1- μαζί με τους τηλεθεατές το νέο έτος. Η Σοφία μάλιστα εμφανίστηκε και στη σκηνή μαζί με τον νέο δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, για την αντίστροφη μέτρηση και την υποδοχή του νέου έτους.

Στα social media πολλοί θεώρησαν πως η μικρή είναι κάποιο προσφυγόπουλο και έτσι ξεκίνησαν να αναρτώνται ρατσιστικά και ξενοφοβικά σχόλια για εκείνη, ενώ κάποιοι έβριζαν τον Χάρη Δούκα, που αντί για κάποιο παιδάκι από την Ελλάδα ανέβηκε στη σκηνή με ένα αλλοδαπό. Η κόρη της Νάνσυς Ζαμπέτογλου κατονομάστηκε ως «κορίτσι από την Παλαιστίνη» και κάποιοι χρήστες αποφάσισαν ότι αυτή ήταν η κατάλληλη αφορμή, για να βγάλουν στην επιφάνεια τον ρατσισμό τους.

Δημοσιογράφος του «Πρωινού» του ΑΝΤ1 επικοινώνησε με τον πατέρα της νεαρής και παλαίμαχο μπασκετμπολίστα, ώστε να καταγράψει την αντίδρασή του για τη θύελλα αντιδράσεων, που ξεσηκώθηκε κατά της οικογένειάς του.

«Τι να κάνω εγώ τώρα; Έχω να σας πω “καλή χρονιά, να περνάτε καλά και να έχετε πάντα υγεία”», είπε χαρακτηριστικά, γελώντας, χωρίς να θέλει να δώσει παραπάνω έκταση στο θέμα, ενώ η σύζυγός του επέλεξε να μην απαντήσει πουθενά, ούτε στην εκπομπή της στην ΕΡΤ με τίτλο «Στούντιο 4».

«Δεν έχω δει πιο ρατσιστικά σχόλια για την κόρη της Νάνσυς Ζαμπέτογλου. Ντροπή σε όλους πραγματικά. Είδα μια φανταστική εικόνα, ένα πολύ χαρούμενο κοριτσάκι. Επέλεξε η Νάνσυ να πάρει την κορούλα της μαζί. Και εγώ θα το έκανα, μακάρι ο Θεός να με αξιώσει να έχω παιδάκι».

«Υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν αυτό το χαρούμενο κοριτσάκι και πάνε και γράφουν αρνητικά σχόλια;» είπε η Κατερίνα Καινούργιου, που «έπαιξε» χθες το θέμα στην εκπομπή της.

Η Έλενα Ακρίτα τα είπε όλα σε 3 προτάσεις για το «κοριτσάκι στο πλευρό του Χάρη Δούκα» την Πρωτοχρονιά

Σχόλιο στο Instagram έκανε και η Έλενα Ακρίτα και χαρακτηριστικά έγραψε:

«Το όμορφο κοριτσάκι που αγκαλιάζει ο Χάρης Δούκας χτες στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή στο Σύνταγμα, στοχοποιήθηκε άγρια από το βούρκο του Διαδικτύου. Αυτό το σίχαμα των συγκαμένων εγκεφάλων, αυτό το έμεσμα των ακροδεξιών απορριμμάτων, το κρέμασε στα μανταλάκια αδιαφορώντας για την ψυχούλα του», έγραψε μέσω Instagram η Έλενα Ακρίτα κι έπειτα χώρισε τα αυτονόητα σε 3 προτάσεις.

 «Δεν ενδιαφέρει κανέναν ότι τελικά δεν είναι παλαιστινιάκι. Και δεν ενδιαφέρει κανέναν ότι είναι η κόρη του Νάσου και της Νανσυ. Αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι ένα παιδί, ένα ανήλικο παιδί έγινε βορά στην αναλγησία τους», πρόσθεσε η δημοσιογράφος, συγγραφέας και βουλεύτρια Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

«Δεν ντρεπόμαστε για λογαριασμό τους: γιατί δεν είμαστε σαν αυτούς, γιατί θα γίνουμε ποτέ σαν αυτούς», κατέληξε η Έλενα Ακρίτα στη δημοσίευσή της.