«Ο Πρωθυπουργός εξακολουθεί να υποτιμά με τα λεγόμενά του τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Η ακραία εγκληματικότητα και η ωμή οπαδική βία δεν αντιμετωπίζονται με τις επικοινωνιακές συσκέψεις που συγκαλεί κάθε τρεις και λίγο. Απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση που, όπως έχει αποδειχθεί, η κυβέρνηση δε διαθέτει» επισημαίνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δώρα Αυγέρη σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια στράγγισαν τα ελληνικά νοικοκυριά τη χρονιά που μας αφήνει, κι ο πρωθυπουργός μιλά ανερυθρίαστα για σημαντικές κατακτήσεις! Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει απολύτως υποκριτικά ως πρώτη προτεραιότητα το δημόσιο πανεπιστήμιο, ενώ επί σχεδόν 5 χρόνια κάνει τα πάντα για την απαξίωσή του και τώρα παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με το Σύνταγμα» προσθέσει.

Κατά την ίδια, «ούτε δημόσιο ούτε ελεύθερο θέλει το ελληνικό πανεπιστήμιο ο Πρωθυπουργός. Καμία έγνοια δεν έχει για τη Δημόσια Παιδεία, όπως δεν έχει και για τη δημόσια υγεία. Να κερδοσκοπήσουν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες θέλει. Όλα είναι επιχείρηση για τον κ. Μητσοτάκη».