Κόντρα καταγράφηκε πριν από λίγο στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής με αφορμή τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τη τεκνοθεσία, αν και το θέμα συζήτησης είναι ο προϋπολογισμός του 2024. Όλα ξεκίνησαν όταν ο επικεφαλής του κόμματος «Νίκη», Δημήτρης Νατσιός, δήλωσε ότι είναι ενάντια στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και πρόκειται να καταψηφίσει τη σχετική πρόταση όταν έρθει στο Κοινοβούλιο, ενώ συνέχισε τον λόγο του με αναφορές στην χριστιανή ορθόδοξη πίστη. Απευθυνόμενος προς τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας, μάλιστα, διερωτήθηκε ποια θα είναι η στάση τους και πώς θα μεταβούν στις περιφέρειες τους.

«Με ποιο πρόσωπο θα ζητήσετε ξανά την ψήφο των πολιτών; Είμαστε αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού, που μένει προσηλωμένος στην ελληνική ορθόδοξη παράδοση και σέβεται τα πατροπαράδοτα», όπως είπε.

Δημήτρης Νατσιός
Δημήτρης Νατσιός

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος δήλωσε κάθετα αντίθετος στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, τονίζοντας ότι «θα δώσουμε μάχη κατά του νομοσχεδίου, όταν θα έρθει. Άλλο τι κάνει στο κρεβάτι του ο καθένας. Το παιδί θέλει μπαμπά, θέλει μαμά, να προστατεύσουμε την παιδική ψυχή» είπε.

Κυριάκος Βελόπουλος
Κυριάκος Βελόπουλος

Οι τοποθετήσεις αυτές προκάλεσαν τη δυσφορία του Ευκλείδη Τσακαλώτου από τη «Νέα Αριστερά», ο οποίος επιτέθηκε στα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης. Προέτρεψε δε τον Δημήτρη Νατσιό να διαβάσει την επιστολή του Αγίου Παύλου προς τους Κορινθίους, λέγοντας ότι οι τρεις αρχές του χριστιανισμού είναι η Πίστη, η Ελπίδα και η Αγάπη. «Αλλά πρώτα, λέει την αγάπη και στην φωνή σας δεν άκουγα αγάπη. Δεν άκουγα αγάπη, αυτό που λέμε αλληλεγγύη σε ένα παιδί που είναι γκέι και το τραμπουκίζουν στο σχολείο, αγάπη για μια κοπέλα λεσβία, που έχει τη σύντροφο της και πεθαίνει και η ίδια χάνει το παιδί της. Ελπίζω η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία να μην υιοθετήσει τη στάση σας ούτε εσάς ως πολιτικοί εκπρόσωποι της Ορθοδοξίας. Είναι σημαντικό πράγμα να μην εκπροσωπείται η Εκκλησία έτσι» ανέφερε.

Ευκλείδης Τσακαλώτος
Ευκλείδης Τσακαλώτος