Η απόκτηση των μαχητικών Rafale από τη χώρα μας όπως όμως επίσης και η επικείμενη απόκτηση F-35, έχει θορυβήσει για τα καλά την Τουρκία, όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής (1/12) ο Μανώλης Κωστίδης.

Ειδικότερα, ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη επεσήμανε πως το σημερινό πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Μillyet κάνει λόγο για «Ντρίπλα το σχέδιο της Ελλάδας για τα F-35».

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Μillyet

Ποια είναι η… «ντρίπλα» κατά τους Τούρκους

«Η Τουρκία σχεδιάζει να παραλάβει 40 Eurofighter δύο χρόνια πριν τα ελληνικά F-16» τονίζεται στην τουρκική εφημερίδα. «Η Τουρκία θα σταματήσει το σχέδιο της αεροπορικής υπεροχής της Ελλάδας με Rafale και F-35» σημειώνεται.

«Αναλυτές εδώ λένε ότι η στροφή στα Eurofighter σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ελπίδες για τα F-16 (εκσυγχρονισμός παλαιών – και κυρίως απόκτηση νέων)» σχολίασε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου, τον Άκη Παυλόπουλο.

Ο ρόλος του Βερολίνου

Πάντως πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας παραδέχονταν ότι «η Γερμανία αρνείται την παραχώρηση των Eurofighter λόγω της Ελλάδας».

«Η ένταση της Τουρκίας με την Ελλάδα φέρνει τις αντιρρήσεις του Βερολίνου» σημείωσε το τουρκικό δίκτυο NTV.