Η Έφη Αχτσιόγλου μπορεί να παρέμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας», όμως θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσει την ομάδα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά όχι και το ενδεχόμενο να ενωθούν.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η ομάδα της απαρτίζεται από επτά βουλευτές, ενώ του Ευκλείδη Τσακαλώτου από δύο, τον ίδιο και την Πέτη Πέρκα. Έτσι, για να ενωθούν πρέπει να υπάρξει ακόμη ένας εκλεγμένος, ώστε να έχουν δέκα βουλευτές στο σύνολο και να μπορούν να σχηματίσουν κοινοβουλευτική ομάδα. Σε αντίθετη περίπτωση λοιπόν, μπορεί να πορευτούν ξεχωριστά. Οπότε, η Έφη Αχτσιόγλου φέρεται να προσπαθεί να βρει κάποιον βουλευτή «πιστό» στον Στέφανο Κασσελάκη και να τον πείσει να την ακολουθήσει.

Επίσης, οι «ζυμώσεις» έχουν ξεκινήσει, με την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου να συσκέπτεται τη Δευτέρα το πρωί, ενώ φέρεται να συμμετείχε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Σημειώνεται, ότι πηγές από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισαν μετά το «καυτό» Σαββατοκύριακο για την αξιωματική αντιπολίτευση, πως «μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της Κεντρικής Επιτροπής, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προχωρά μπροστά, προσηλωμένος στα προβλήματα της κοινωνίας και των απλών πολιτών, όπως είναι τα ζητήματα της οικονομίας και της ακρίβειας, για τα οποία ο πρόεδρος του κόμματος συνεχίζει τη σειρά επαφών του».