Για το θέμα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και αν θα υπάρξουν αλλαγές στο νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Στο προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου έκανε μια ανάλυση για τον τρόπο που νομοθετεί η κυβέρνηση και πως σε σχέση με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, σέβεται όλες τις θεσμικές διαδικασίες όπως είναι η δημόσια διαβούλευση. Πόσο λιγότερες είναι οι fast track νομοθετήσεις, πως τηρούνται τα χρονικά διαγράμματα και όλα όσα προβλέπει το κοινοβούλιο και συνολικά οι διαδικασίες, έτσι θα γίνει και εδώ, το νομοσχέδιο θα μπει στη δημόσια διαβούλευση», είπε.

Και πρόσθεσε: «Για να μην υπάρξει παρεξήγηση εμείς πιστεύουμε πολύ στο νομοσχέδιο αυτό και συνολικά στη φιλοσοφία του, συζητείται πολύ το θέμα με τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά αυτό είναι μια από τις 10 παρεμβάσεις που θέλουμε να κάνουμε. Χωρίς να παρεκκλίνουμε από την φιλοσοφία του είμαστε προφανώς ανοιχτοί στις προτάσεις των φορέων και της κοινωνίας και όλων όσων θέλουν να συμμετάσχουν και σε αυτές των άλλων κομμάτων».