Στη δημοσιότητα δόθηκαν πριν από λίγη ώρα οι δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης των βουλευτών και ευρωβουλευτών από την αρμόδια Επιτροπή του Κοινοβουλίου για το έτος 2022 (χρήση 2021) με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, να δηλώνει εισόδημα 74.906 ευρώ, εκ των οποίων 42.878 είναι το συνολικό καθαρό εισόδημα, ενώ τα εισοδήματα που εξαιρούνται από φόρους και εισφορές ανέρχονται σε 32.028 ευρώ.

Παράλληλα, η σύζυγός του, Αναστασία Κοντογιάννη δήλωσε συνολικό καθαρό εισόδημα ύψους 9.575,40 ευρώ. Ο αρχηγός του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης έχει μόλις 4.843 ευρώ σε καταθέσεις, ενώ η σύζυγός του 5.646 στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Ο κ. Κουτσούμπας δηλώνει επίσης ότι κατέχει δύο διαμερίσματα στη Λαμία, ενώ η σύζυγός του τρία στη Λιβαδειά συν ένα επιβατικό ΙΧ αυτοκίνητο.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο γ.γ. του ΚΚΕ, όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές του εν λόγω κόμματος, τα χρήματα που λαμβάνει από την βουλευτική του ιδιότητα είναι σύμφωνα με το καταστατικό του ΚΚΕ «έσοδα του Κόμματος και κατατέθηκαν στο Κόμμα».

Δείτε αναλυτικά τη δήλωση του κ. Κουτσούμπα, εδώ