«Είχα συνάντηση σε παρά πολύ καλό κλίμα με τον Στέφανο Κασσελάκη» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομμουνδούρου, σημειώνοντας ωστόσο πως «σχέδια για αλλαγές όσο υπάρχουν οι απειλές για διαγραφές δεν μπορούν να γίνουν».

Όπως είπε του ζήτησε να «πάρει πίσω» τις διαγραφες και ο ίδιος, σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, του απάντησε πως θα το κοιτάξει σοβαρά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες ύστερα από αίτημα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, πριν από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος.

Από την τελική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη θα εξαρτηθούν πολλά. Η πρόθεσή του, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι να πέσουν οι τόνοι αλλά φαίνεται να αποκλείει το ενδεχόμενο να μπει σε διάλογο με τα στελέχη που έχει ζητήσει τη διαγραφή τους. Σε περίπτωση που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμείνει τελικά στις διαγραφές οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες και ενδεχομένως να οδηγήσουν στην οριστική ρήξη και τη διάσπαση.

Σημειώνεται πως η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου έχει οριστεί εκτάκτως για σήμερα στις 16:30 και θα γίνει παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη και με τη συμμετοχή των Ρένα Δούρου, Έφη Αχτσιόγλου, Δώρα Αυγέρη, Θεοδώρα Τζάκρη αλλά και του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτη Φάμελλου.

Από την συνεδρίαση του οργάνου αναμένεται να διευκρινιστεί αν θα συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος ή αν τα ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως η υπόθεση διαγραφής των Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανου Τζουμάκα θα συζητηθούν στην Κεντρική Επιτροπή που έχει οριστεί να συνεδριάσει στις 11 Νοεμβρίου.