Ιδιαίτερη ικανοποίηση στο ΚΚΕ που ανεβάζει τα ποσοστά του στις αυτοδιοικητικές εκλογές ακόμα και σε σχέση με τις πρόσφατες εθνικές εκλογές σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας ο Περισσός που κατεβαίνει ενιαία με την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» άνοδο, ενώ εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα που πέτυχε σε Περιφέρεια Αττικής και Δήμο Αθήνας.

Παρά το γεγονός πως είχε τους ίδιους υποψηφίους με το 2019, ο μεν Γιάννης Πρωτούλης στην Περιφέρεια Αττικής βρέθηκε από το 8,28% του 2019 στο 13,94% του 2023, μόλις 12.000 ψήφους πίσω από τον δεύτερο Γιώργο Ιωακειμίδη.

Αντίστοιχα στον Δήμο της Αθήνας, ο Νίκος Σοφιανός από 7,46% το 2019, έφτασε στο 12,74% και μόλις 1.400 ψήφους μακριά από τον β’ γύρο.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο συνδυασμός του ΚΚΕ βρίσκεται μπροστά από τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ με τον Σωτήρη Αβραμόπουλο να παίρνει ποσοστό 8,04% έναντι 7,20% του Γιάννη Μυλόπουλου.

Ηχηρή, επίσης, ήταν η παρουσία του ΚΚΕ στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, όπου το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης υπό τον Διονύση Κλαδή συγκέντρωσε ποσοστό 5,78%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε τέταρτος με ποσοστό 6,19%.

Τέλος, το ΚΚΕ προπορεύεται του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 7,88% έναντι 7,24% του συνδυασμού της Κουμουνδούρου υπό το Γιάννη Μυλόπουλο, στην Κεντρική Μακεδονία.

Παράλληλα οι υποψήφιοι του ΚΚΕ περνούν στο β’ γύρο σε: Καισαριανή, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Ικαρία και Τύρναβο, ενώ αν υπάρξει β’ γύρος στο Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, θα βρίσκεται εκεί. Αξίζει να σημειωθεί πως στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 το ΚΚΕ είχε καταφέρει να κερδίσει μονάχα τον Δήμο της Πάτρας.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των εκλογών στις Περιφέρειες

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των εκλογών στους Δήμους