Μπορεί με την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων η υπηρεσία twitter να αντιμετώπιζε πρόβλημα λόγω εκατοντάδων χιλιάδων tweets, κανείς όμως δεν θα περίμενε ότι πριν από λίγες ημέρες, το ίδιο το Τwitter θα γινόταν η αιτία να παρεμποδιστεί η μετάδοση του ολυμπιακού αγωνίσματος της ποδηλασίας!

Πιο συγκεκριμένα, οι σχολιαστές του Σαββατιάτικου ποδηλατικού αγώνα δεν μπορούσαν να μεταδώσουν σωστά στους θεατές τον αγώνα γιατί δεν μπορούσαν να λάβουν δεδομένα από τα συστήματα GPS που διέθεταν τα ποδήλατά τους!

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής, το πρόβλημα προκλήθηκε από τα tweets εκατοντάδων χιλιάδων θεατών που βρέθηκαν στον δρόμο να χειροκροτήσουν την Βρετανική ομάδα, στέλνοντας ταυτόχρονα έναν υπέρογκο όγκο δεδομένων, μέσω κειμένου, φωτογραφιών και video από τα κινητά τους τηλέφωνα.

«Βεβαίως άμα θέλετε να στείλετε κάτι στείλτε το, δεν πρόκειται να σας το απαγορεύσουμε» είπε ο εκπρόσωπος, «απλά, αν δεν είναι κάτι επείγον, παρακαλώ κάνε το με μέτρο».

Παρ’ όλα αυτά, οι επίσημοι πάροχοι των Ολυμπιακών αγώνων, BT, Vodafone και Ο2, είπαν πως δεν παρατήρησαν προβλήματα στα δίκτυά τους. Κάποιοι πιθανολογούν μάλιστα προς το πρόβλημα προκλήθηκε όχι λόγω της αυξημένης κίνησης δεδομένων στα δίκτυα κινητής αλλά λόγω μαζικής χρήσης GPS, αφού οι περισσότεροι από τους χρήστες είχαν ενεργοποιημένο το GPS προκειμένου να κάνουν geotag τα tweet τους.

Οι αριθμοί των tweets πάντως είναι εντυπωσιακοί, αφού σύμφωνα με τον Zack Whittaker της CNET, μόνο κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης δημοσιεύτηκαν περίπου δέκα εκατομμύρια tweets!