Έγραψε ιστορία ως ο πρώτος skydiver που προσγειώθηκε με ασφάλεια χωρίς τη χρήση αλεξίπτωτου κι έτσι ο Gary Connery είναι από τις πρώτες επιλογές για δύσκολες αποστολές.

Στην τελευταία δουλειά του έπρεπε να υποδυθεί τη… βασίλισσα Ελισάβετ, πηδώντας, σύμφωνα με το σενάριο του Ντάνι Μπόιλ, από το ελικόπτερο πάνω από το Ολυμπιακό Στάδιο κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μετά την εμπειρία του αυτή, ο ίδιος δηλώνει πλέον πως έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. «Ήμουν στη καλύτερη θέση σε ένα σόου που προβλήθηκε σε όλο τον κόσμιο», είπε.

Ο Gary και ο Mark Sutton που ντούμπλαρε τον Ντάνιελ Κρέγκ στην πτώση, προπονούνταν κρυφά για μήνες για την εμφάνισή τους αυτή.

Τη βραδιά της τελετής έναρξης, ο 43χρονος Gary φόρεσε ένα αντίγραφο του φορέματος της βασίλισσας και «βούτηξε«»- και μάλιστα πριν τον Τζέιμς Μποντ- στον λονδρέζικο ουρανό.

Στην ερώτηση γιατί επελέγη για το ρόλο αυτό ο Connery απάντησε: «Καλή ερώτηση… Νομίζω πως τους άρεσαν τα πόδια μου, έχω πόδια… βασιλικά!»

Το ελικόπτερό τους απογειώθηκε με ακρίβεια, σύμφωνα με τον προγραμματισμό και καθοδηγήθηκε στην προκαθορισμένη θέση του πάνω από το Ολυμπιακό Στάδιο. Αφού άνοιξαν τα αλεξίπτωτά τους, όπως επέβαλε το σενάριο, απομακρύνθηκαν από το Στάδιο και προσγειώθηκαν σε μία κοντινή γέφυρα.

Ο Gary μετανιώνει μόνο για ένα πράγματα σχετικά με τη βραδιά της τελετής έναρξης: «Ήθελα να κρατήσω το φόρεμα αλλά δεν μου επιτρεπόταν. Θα ήταν ωραίο για μία βραδινή έξοδο!», λέει.

Δείτε τις φωτογραφίες