Στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει το Πρωτοδικείο την έδρα του Ν. Μαριά

Για ανατροπή των πανελλαδικών αποτελεσμάτων κάνει λόγο με ανακοίνωσή του


ArchiveΕΚΛΟΓΕΣ 2012
2:22
21/06/2012
Στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει το Πρωτοδικείο την έδρα του Ν. Μαριά
2
loading

Στο ΣΥΡΙΖΑ και όχι στους Ανεξάρτητους Έλληνες δίνει το Πρωτοδικείο την 8η έδρα του Ηρακλείου. Το γεγονός προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υποψηφίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότη Μαριά, καθώς με αυτήν την κατανομή χάνει τη βουλευτική του έδρα από τον Μιχάλη Κλάδο.

Ο κ. Μαριάς στην ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για ανατροπή των πανελλαδικών αποτελεσμάτων, σε περίπτωση που ισχύσουν τα παραπάνω.

«Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπίστωσα ότι το Πρωτοδικείο Ηρακλείου με την με αριθμό 167/18-6-2012 Πράξη του, παρά το νόμο και κατά παράβαση της κείμενης εκλογικής νομοθεσίας, προχώρησε, αφενός μεν σε κατάρτιση πίνακα πρώτης κατανομής των βουλευτικών εδρών στην Εκλογική Περιφέρεια Ηρακλείου, αρμοδιότητα την οποία έχει μόνο η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και αφετέρου σε εφαρμογή όχι του ισχύοντος εκλογικού μέτρου, όπως αυτό καθορίζεται από την ισχύουσα εκλογική νομοθεσία, αλλά με βάση διατάξεις του καταργηθέντος εκλογικού νόμου του 1985 ήτοι του ν+1.

Με βάση την παραπάνω πράξη του Πρωτοδικείου Ηρακλείου, στο ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ, προσκυρώθηκαν από τη πρώτη κατανομή τρείς (3) έδρες, τη στιγμή που το Υπουργείο Εσωτερικών, με ανακοίνωση του προσκύρωσε στο ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ δύο (2) έδρες στην Εκλογική Περιφέρεια Ηρακλείου.

Είναι προφανές ότι στο βαθμό που ισχύσει ο τρόπος καθορισμού του εκλογικού μέτρου που εφαρμόζει εσφαλμένα η ως άνω Πράξη του Πρωτοδικείου Ηρακλείου, τότε κινδυνεύουν να ανατραπούν τα πανελλαδικά αποτελέσματα που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Έτσι, η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει πολλαπλάσιες έδρες και τα κόμματα της υπό εκκόλαψη συγκυβέρνησης, τουλάχιστον 180 έδρες.

Για το λόγο αυτό θα προβώ άμεσα στην άσκηση όλων των νόμιμων μέσων κατά της παραπάνω Πράξης του Πρωτοδικείου Ηρακλείου».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar gregori77

    οοωοωωο το ευχαριστηθηκα....ολο φρουφρου και αρωματα ειναι αυτος ο μαριας .καλα να παθει!!!!!!

    1. avatar ArisPs

      Το να έχουν πάντως 180 έδρες δεν είναι καλό...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει