«Δεν αποδέχομαι την παραίτησή σας προσωρινά και θα χρειαστεί να δουλέψετε ακόμη λίγο. Ελπίζω να είναι μικρό το διάστημα και πολύ γρήγορα να σχηματισθεί κυβέρνηση. Εκείνη τη στιγμή θα σας φωνάξω» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, όταν ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος  κατά την είσοδό του στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας δήλωσε ανακουφισμένος για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

«Υπήρξαν κάποιες αντιξοότητες, όπως οι πυρκαγιές, που αντιμετωπίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Συγχαίρω τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το Πυροσβεστικό Σώμα και όσους βοήθησαν με αυταπάρνηση στην αντιμετώπισή τους», είπε. Πρόσθεσε, επίσης, ότι σημειώθηκαν κι ορισμένα κρούσματα διασάλευσης της τάξης που είναι ανεπίτρεπτα και αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να είναι προσεκτική γιατί με τις πυρκαγιές έχουμε κακή ιστορία».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.