Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΤΑΞΙ και Αγοραίων. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη, η Ομοσπονδία ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη στάση που τήρησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος κατά τη διάρκεια της ψήφισης του πρόσφατου νόμου 4070/2012, με τον οποίο δόθηκε μια οριστική και ισορροπημένη λύση στα ζητήματα που αφορούν τα ΤΑΞΙ.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη να υπάρχει πάντα καλόπιστος και ανοιχτός διάλογος, ώστε να μη γεννιούνται παρεξηγήσεις. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί επιβεβαιώθηκε η αναγνώριση του κλάδου των ΤΑΞΙ στο έργο που ιστορικά έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ στον χώρο αυτό.

Τα δύο συγκεκριμένα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν:

– Η πρωτοβουλία που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, για να αντιμετωπιστούν τα θέματα της εξειδίκευσης της έδρας και των χώρων αναμονής των ΤΑΞΙ, ιδίως κοντά σε σταθμούς του μετρό ή άλλων αστικών ή υπεραστικών μέσων μαζικής μεταφοράς.

– Το ζήτημα της αντιμετώπισης των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ ως επαγγελματιών που πρέπει να εντάσσονται στα διάφορα προγράμματα ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων και ιδίως των ατομικών επιχειρήσεων (προγράμματα Υπουργείου Ανάπτυξης, προγράμματα διακανονισμού δανείων, χρηματοοικονομικά μέσα για την ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων, κ.ο.κ.).