Μάχη στήθος με στήθος δίνουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ενόψει όψει της αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου, για τις εκλογές 2012, καθώς συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό, 24,5%,  σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι».

Κοντά στα επίπεδα του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαΐου βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, το οποίο λαμβάνει προτίμηση 13,5%, ενώ απώλειες καταγράφουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονται στο 7%.

Ισοπαλία έχουν όμως και το ΚΚΕ, η Δημοκρατική Αριστερά και η Χρυσή Αυγή, που λαμβάνουν ποσοστά 5%.

Η Δημιουργία Ξανά, η οποία κατεβαίνει μαζί με τη Δράση του Στέφανου Μάνου, λαμβάνει 2,5%, ο ΛΑΟΣ 1,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1%, ενώ οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 6%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έρχονται και πάλι ισόπαλοι με 27%, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 14,5% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,5%, η Δημιουργία Ξανά με 3%, ο ΛΑΟΣ με 1,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1%.

Σημειώνεται ότι σε έρευνα της ίδιας εταιρείας που είχε πραγματοποιηθεί και πάλι για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι» και είχε δημοσιευθεί την περασμένη εβδομάδα, στην πρόθεση ψήφου προηγείτο ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 22%, ακολουθούσε η ΝΔ με 19,5%, το ΠΑΣΟΚ με 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5%, το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή με 5,5% έκαστο, ενώ σε ποσοστά μόλις 1,5% κινούνταν οι Οικολόγοι Πράσινοι, ο ΛΑΟΣ, η Δημοκρατική Συμμαχία, η Δράση και η Δημιουργία Ξανά.

Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας με μικρή διαφορά από τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο ότι η διαφορά του Αλ. Τσίπρα οφείλεται στην απήχησή του στους ψηφοφόρους των υπόλοιπων κομμάτων. Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 26%, ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 23,5%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 19%, ενώ κανέναν από τους προηγούμενους προτιμά το 28,5% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση.