Η Κατσέλη δεν λέει «όχι» σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

... αλλά ο Καστανίδης έχει άλλη άποψη


ArchiveΕΚΛΟΓΕΣ 2012
17:08
19/05/2012
Η Κατσέλη δεν λέει «όχι» σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ
7
loading

Συνεργασία της Κοινωνικής Συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ «εάν αυτή είναι εφικτή», εισηγήθηκε η πρόεδρος του κόμματος Λούκα Κατσέλη στην κεντρική τοποθέτησή της στην 1η πανελλαδική συνάντηση στελεχών της Κοινωνικής Συμφωνίας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τη συζήτηση για τη θέση του κόμματος εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Σε κάθε περίπτωση, η όποια απόφαση για την πορεία του κόμματος θα ληφθεί το προσεχές διάστημα και αφού τοποθετηθούν τα ιδρυτικά μέλη και τα στελέχη του.

Ειδικότερα, η κ. Κατσέλη είπε ότι η Κοινωνική Συμφωνία τάσσεται ανεπιφύλακτα στον «προοδευτικό, αριστερό πόλο», απευθύνοντας κάλεσμα συνεργασίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους Πράσινους, σε «ανένταχτους» και «κοινωνικά δίκτυα».

Αναπτύσσοντας το σκεπτικό της, η κ. Κατσέλη έθεσε το ερώτημα εάν η Κοινωνική Συμφωνία θα πρέπει να προχωρήσει σε αυτόνομη κάθοδο προς τις εκλογές ή εάν θα επιδιώξει συνεργασίες.

«Το διακύβευμα των εκλογών είναι τέτοιο που δεν πρέπει να διστάσουμε να συνεργαστούμε», είπε η κ. Κατσέλη, εισπράττοντας το χειροκρότημα των συμμετεχόντων.

«Να προτιμήσουμε την πολυμερή συνεργασία μετά τις εκλογές και όχι διμερή, προεκλογικά», εισηγήθηκε ο Χάρης Καστανίδης, εκφράζοντας τους προβληματισμούς του για το πώς η Κοινωνική Συμφωνία θα μπορούσε να διατηρήσει την «πολιτική αυτονομία» της που θέτει ως όρο και, αφετέρου, για το γεγονός ότι για να φτιαχτεί ο «προοδευτικός, αριστερός πόλος» δεν αρκούν οι τριάντα ημέρες έως τις εκλογές.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Tsouxtra

  Τι ποσοστό πήρε στις προηγούμενες εκλογές είπαμε ? Είναι αυτό που λέμε "...κουνιούντια οι βάρκες στο γυαλό..κουνιούνται κ' οι μαούνες".

 2. avatar themis200

  ποια ειναι αυτη ρε παιδια????????

 3. avatar giannis tzanidakis

  Μτα τις εκλογες Χαρη θα εχει πετάξει το πουλάκι

 4. avatar giannis tzanidakis

  Και του Λαού Χάρη και του Λαού αυτό το ξέχασα.

 5. avatar giannis tzanidakis

  Μετά τις εκλογες Χάρη θα εχει πετάξει το πουλάκι εξάλου εισαι σιγουρος οτι θα παρεις 3% για να μπείς στη βουλή για να κάνεις πολυμερή συνεργασία;Αυτές οι αμπελοφιλοσοφίες εχουν κατακερματίση την αριστερά .Η ώρα ρων αποφάσεων ειναι τώρα αυριο χαιρετίσματα στον πλάτανο. Κάποτε οι αριστεροί θα πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους αν θέλουν να αλάξουν τη μοιρα του τόπου.Με το κάνει κόμμα ο κάθε ενας που έχει μια ιδέα ή μια διαφορετική άποψη και να περιμένει ποτε θα την δεχτούν ολοι οι άλλοι ζήτω και χαθήκαμε. Οι αλάθητοι μας τελειώσαν με εξαίρεση τον Πάπα και το ΚΚΕ που δεν συνεργάζεται γιατί αφ ενός δεν θέλει να κυβερνήσει και αφ εταίρου διοτι ολοι άλλοι ειναι εχθροί των εργαζομένων .

 6. avatar ΒουνοκαιΦετες

  το1% προσπαθει να σηκωσει κεφαλι και να το παιξει ρυθμιστης....

 7. avatar Olympic

  Όπου υπάρχει μεγάλο ποσοστό να συνεργαστούμε. Ούτε το 1% που πήρες δεν αξίζει το κόμμα σου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει