«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τη Νέα Δημοκρατία. Έχουν υπογράψει τα μνημόνια. Έχουν δεσμευτεί, με επιστολή τους, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος προς την τρόικα ότι θα τηρήσουν, επακριβώς, αυτές τις δεσμεύσεις» δήλωσε, στο ΒΗΜΑ fm, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης.

Χαρακτήρισε υποκριτικό και επικοινωνιακό πυροτέχνημα τη θέση για ψήφο ανοχής και στήριξης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, η οποία, όπως είπε, στόχο έχει να «φορτώσει» στον ΣΥΡΙΖΑ τις επαναληπτικές εκλογές.

Ο βουλευτής έωσε και το πλαίσιο, στο οποίο θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την διερευνητική εντολή, επαναφέροντας την πρόταση για κοινή κάθοδο της Αριστεράς εάν γίνουν πάλι εκλογές:

«Εμείς, θα προσπαθήσουμε, με κάθε τρόπο, να σχηματιστεί αριστερή κυβέρνηση. Θέλουμε κυβέρνηση Αριστεράς. Αυτό υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό κι αυτό θα επιδιώξουμε. Θα προσπαθήσουμε και τις τρεις μέρες. Θα δούμε όχι μόνο όλα τα κόμματα της Αριστεράς, αλλά και τα άλλα κόμματα, θα δούμε και κοινωνικούς φορείς, συνδικάτα κι επιστημονικούς φορείς, γιατί θέλουμε η Αριστερή κυβέρνηση να έχει στήριξη από το λαό. Θα θέσουμε και το θέμα της απλής αναλογικής, γιατί δεν μπορεί ένα κόμμα, όπως η Νέα Δημοκρατία, να έχει κάτω από 20% και να παίρνει 50 έδρες πριμ. Κι αν δεν μπορέσουμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση, θα επιστρέψουμε την εντολή για να πάει στο τρίτο κόμμα. Κι αν δεν καταφέρει και το τρίτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, με τη διερευνητική εντολή, δεν καταφέρει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να σχηματίσει κυβέρνηση με συνεννόηση, δεν ξέρω με ποιον, πάμε σε εκλογές, χωρίς δική μας ευθύνη και, χωρίς να τις ζητάμε, θα απευθύνουμε μήνυμα κάλεσμα στις δυνάμεις της Αριστεράς να κατεβάσουμε κοινό ψηφοδέλτιο, πήραμε 35% όλοι μαζί, πρόκειται για ιστορικά υψηλό ποσοστό για την Αριστερά, ώστε το πρώτο βήμα που κάναμε, να έρθουμε δεύτερη δύναμη, με νίκη της όλης Αριστεράς στις εκλογές να κάνουμε πράξη την αριστερή κυβέρνηση».

Επέμεινε στη θέση για καταγγελία του μνημονίου, τόνισε ότι θα αποκατασταθούν μισθοί και συντάξεις και πως θα επιστραφούν τα χαράτσια και πρόσθεσε: «Όταν πούμε “όχι” στο μνημόνιο, το πιο πιθανό είναι να μας πουν “όχι” στις δόσεις. Από κει και πέρα, εμείς είπαμε, προεκλογικά, στο λαό, τους τρόπους με τους οποίους θα βρούμε χρήματα».