Στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, φοιτητές από όλα τα τμήματα, οι οποίοι πέρα από τις σπουδές τους εξακολουθούν να ασχολούνται με την άλλη αγάπη τους, τη μουσική, θα ερμηνεύσουν ένα πρόγραμμα απόλυτα εναρμονισμένο με τις γιορτινές ημέρες που έρχονται.

«Η συναυλία αρχίζει με μια πόλκα του Σμέτανα και στη συνέχεια με σολίστα ένα παλιό μέλος της ορχήστρας, φοιτητή τότε της Νομικής, που συνεχίζει τις μουσικές του σπουδές στη Γερμανία, τον Δημήτρη Καραγιαννακίδη-Σαμσαρέλο, θα ερμηνεύσει ένα κοντσέρτο για βιολοντσέλο του Χάιντν», λέει ο υπεύθυνος της ορχήστρας Πάτροκλος Γεωργιάδης, καθηγητής του τμήματος Μηχανολόγων-Μηχανικών της Πολυτεχνικής σχολής.

Πιανίστας ο ίδιος είχε την ιδέα δημιουργίας της ορχήστρας, η οποία θα στηριζόταν στους πολλούς φοιτητές που θέλουν να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με τη μουσική και κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Η ιδέα του ρίζωσε και έτσι από το 1999 η ορχήστρα έχει διαρκή παρουσία εντός και εκτός συνόρων.

«Στις πρόβες έχουμε 70-80 φοιτητές. Το ένα τρίτο ή και λιγότεροι είναι από το τμήμα Μουσικών Σπουδών, αλλά έχουμε για παράδειγμα από το τμήμα μου δύο τρομπόνια, έναν κωπηλάτη από το ΤΕΦΑΑ που παίζει κλαρινέτο, γιατρούς που παίζουν βιολί» αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης.

Φέτος η ορχήστρα ευτυχεί, αφού έχει περίπου 25 φοιτητές που ασχολούνται με τα πνευστά. Έτσι όλοι μαζί θα δείξουν το ταλέντο τους ερμηνεύοντας ένα εμβατήριο του Σόουζα, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ακόμη ο «Μολδάβας» του Σμέτανα, «Σλαβονικοί χοροί» του Ντβόρζακ και βεβαίως χριστουγεννιάτικες μελωδίες ενορχηστρωμένες για μεγάλη ορχήστρα.

Τη σημερινή συναυλία, που θα αρχίσει στις 21:00 θα διευθύνει ο μόνιμος αρχιμουσικός της Δημήτρης Δημόπουλος και η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Πηγή: makthes.gr