Έκθεση σύγχρονης φωτογραφίας του Μανώλη Μπαμπούση με τίτλο «Σκελετοί» ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στο νέο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη.

Πρόκειται για 45 φωτογραφικές εικόνες του αντιπρύτανη της Σχολής Καλών Τεχνών οι οποίες συνθέτουν την έκθεσή του «Σκελετοί».

Ο αναδρομικός χαρακτήρας της έκθεσης θα στηριχθεί σε δυο βιντεοπροβολές φωτογραφιών οι οποίες θα αναδείξουν τη συνολική πορεία του καλλιτέχνη. Η πρώτη βιντεοπροβολή με τίτλο «Volterra»(1974) , αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα του, ενώ η δεύτερη, αφορά έγχρωμες φωτογραφικές εικόνες με ήχο και τίτλο «Κρίση» (2006).

Σύμφωνα με το διευθυντή του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Ντένη Ζαχαρόπουλο, « ο Μανώλης Μπαμπούσης υπογραμμίζει την εικαστική διάσταση της φωτογραφίας μέσα από την αυστηρή οργάνωση της φωτογραφικής εικόνας-πίνακα, χρησιμοποιώντας εννοιολογικά τον αρχιτεκτονικό χώρο για να μιλήσει στο ευρύτερο κοινό για τη σύγχρονη πολεοδομική κοινωνία.

Στις φωτογραφίες του καλλιτέχνη διερευνώνται τοπία, χώροι αθλητισμού, εμπορίου, μαζικής διασκέδασης και θεσμοί, εντοπίζεται η ομοιογένεια, η απροσπέλαστη απειλή της ζωής και της φύσης, η ανθρώπινη ύπαρξη ως αξιοθέατο. Μέσα από το έργο του, ο Μ. Μπαμπούσης έχει ανοίξει νέες προοπτικές και έχει χαράξει με τη δική του προσέγγιση, τη δική του πορεία στην ιστορία της σύγχρονης φωτογραφίας».