Στέγη για το Θεατρικό Μουσείο της Αθήνας

Σε νεοκλασικό κτίριο κοντά στη Μητρόπολη


ArchiveΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
22:41
20/09/2010
Στέγη για το Θεατρικό Μουσείο της Αθήνας
loading

Tη δική του έδρα αποκτά το Θεατρικό Μουσείο της Αθήνας, μετά τη σημερινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που ψήφισε την παραχώρηση για δεκαετή χρήση του νεοκλασικού κτιρίου που πρόσφατα αγόρασε ο δήμος και βρίσκεται κοντά στην Μητρόπολη.

Εξαίροντας την αξία του Μουσείου, ο πρόεδρός του Κ. Γεωργουσόπουλος είπε ότι «το επισκέπτονται τουλάχιστον 50.000 μαθητές κατ’ έτος ενώ κατ’ ελάχιστον 90 διδακτορικές εργασίες ολοκληρώνονται με την αξιοποίηση της βιβλιοθήκης και του υλικού του».

Το Μουσείο διαθέτει βιβλία με θέμα το θέατρο από το 1740, ενώ έχει σε ψηφιακή μορφή αποκόμματα για τις ελληνικές θεατρικές παραστάσεις από το 1901 έως και σήμερα. Παράλληλα διαθέτει 30 καμαρίνια ηθοποιών (από το καμαρίνι του Βεάκη μέχρι εκείνο της Καρέζη) σε εξαιρετική μορφή , που είναι μικροί χώροι γεμάτοι από τη φιλοσοφία του θεάτρου. «Αισθάνομαι ευτυχής», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του Μουσείου, «καθώς η πόλη αποκτά το Μουσείο που της ανήκει μιας και διαθέτει πληροφορίες για όλες σχεδόν τις αθηναϊκές παραστάσεις αλλά και πολλές άλλες που δόθηκαν στην Κύπρο, τη Νέα Υόρκη, το Βερολίνο, το Λονδίνο κα.».

Ο δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου στην Ελλάδα και αφού ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Κώστα Γεωργουσόπουλου το Δ.Σ. του Κέντρου για τη συνεργασία, ανέφερε ότι «η συνεργασία που θα ξεκινήσει θα είναι ποικιλόμορφα χρήσιμη. Μέσα σε αυτό το κτίριο θα γίνουν και άλλα πράγματα που πάντα θα έχουν σχέση με το Θέατρο κατά κύριο λόγο και με τον Κινηματογράφο λιγότερο».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει