Με τη συμμετοχή τουλάχιστον 150 κινηματογραφιστών αρχίζουν σήμερα το 33ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους και το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.

Η πόλη γίνεται σημείο συνάντησης σκηνοθετών, θεατών, επαγγελματιών και ειδικών του κινηματογραφικού χώρου, καθώς και όλων των φίλων της ταινίας μικρού μήκους.

Τα Φεστιβάλ περιλαμβάνουν τρία επίσημα διαγωνιστικά προγράμματα, εννιά κινηματογραφικά αφιερώματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, εικαστικές, λογοτεχνικές και μουσικές εκδηλώσεις.

Με κεντρικό σύνθημα: «Κινηματογράφησε τη σκέψη σου» (Film your mind), οι διοργανωτές του φετινού Φεστιβάλ καλωσορίζουν, αναδεικνύουν, προτρέπουν και ενισχύουν τις αποτυπώσεις πάνω στο φιλμ και τη μεγάλη οθόνη, των ιδεών, των συναισθημάτων, των σκέψεων κινηματογραφιστών και θεατών.

Τα διαγωνιστικά προγράμματα του 33ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους και του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους περιλαμβάνουν: 34 ταινίες μικρού μήκους στο εθνικό τμήμα, 48 παραγωγές στο digi2010 και 57 συμμετοχές στο διεθνές τμήμα.