Ανοικτή μέχρι τις 23 Ιανουαρίου 2011 παραμένει η υποβολή των υποψηφιοτήτων για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεότητας «Καρλομάγνος».

Το βραβείο απευθύνεται σε νέους ηλικίας 16 ως 30 χρόνων, που σχεδιάζουν προγράμματα ή δράσεις συνεργασίας, τα οποία προάγουν την κατανόηση μεταξύ των Ευρωπαϊκών λαών και πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2011.

Το βραβείο «Καρλομάγνος» διοργανώνεται από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου Άαχεν.

Στα τρία προγράμματα ή δράσεις που θα βραβευτούν θα απονεμηθεί το χρηματικό έπαθλο των 5.000, 3.000 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα. Επίσης, οι νικητές θα προσκληθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το 2010 το 1ο βραβείο απέσπασε το γερμανικό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκό Δίκτυο CNC- Τραίνο για την Ευρώπη». Στη δράση αυτή συνεργάστηκαν στενά 24 σχολές επαγγελματικής κατάρτισης για την κατασκευή ενός σιδηροδρομικού μικρής κλίμακας.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στο Άαχεν της Γερμανίας στις 31 Μαΐου 2011. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.