Το πολυαναμενόμενο νέο Africa Twin της Honda ευελπιστεί να αποτελέσει ένα νέο ορόσημο σε μια κατηγορία που ουσιαστικά δημιούργησε η πρώτη Africa Twin το 1988.

Από τότε οι αρχικά συγκρατημένοι ανταγωνιστές δημιούργησαν σε λίγα χρόνια μια από τις πιο δημοφιλείς, όσο και δυναμικές σε παρουσία και πληθυσμό κατηγορίες, που άλλαξαν πολλές φορές και το όνομά της.

Από on-off σε mega on-off, και από Explorers σε big Adventures η κατηγορία έχει ανεβάσει τον πήχη σε δυσθεώρητα ύψη για όποιον φιλόδοξο νέο ανταγωνιστή. H Honda πήρε τη μεγάλη απόφαση και επιστρέφει στην αρένα με μια νέα πρόταση που διαφοροποιείται ουσιαστικά από τις τάσεις που έχουν δημιουργηθεί.

atf1

Η εκτός δρόμου παράμετροι και δυνατότητες είχαν μάλλον επισκιαστεί από τις ασφάλτινες επιλογές των μοντέλων και αυτό ήταν το ένα σημείο όπου η Honda ποντάρει με τη νέα True Adventure – ένας ακόμη νέος όρος για την κατηγορία.

Ο τροχός των 21″ ιντσών μπροστά κάνει σαφή τον προσανατολισμό και τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας σε εκτός δρόμου διαδρομές, το ίδιο και οι ψηλές αναρτήσεις που διαθέτει, αλλά και το χαμηλό της βάρος. Αυτό όμως που αποτελεί καινοτομία στη σύγχρονη ιστορία των μοτοσυκλετών μικτής χρήσης είναι το αυτόματο κιβώτιο.

atf3

Δεν υπάρχει λεβιές ταχυτήτων για την αλλαγή των σχέσεων και υπάρχουν δύο δυνατότητες για την επιλογή τους. Είτε αυτόματα, οπότε η «μοτοσυκλέτα» επιλέγει την κατάλληλη σχέση, είτε ηλεκτρονικά μέσω μπουτόν στο τιμόνι τα οποία χειρίζεται ο οδηγός.

Δείτε στο video τη νέα Africa Twin – True Adventure σε δράση μέσα από μια συζήτηση μεταξύ των σχεδιαστών της, όπου διαφαίνονται οι προθέσεις της εταιρείας κατά το σχεδιασμό της όσο και ο ενθουσιασμός τους για το αποτέλεσμα…

Θανάσης Χούντρας