Τα στατιστικά ακολουθούν το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP κι εδώ είναι οι αριθμοί που συνοδεύουν τον αγώνα της Καταλονίας.

65 – Την Παρασκευή 13 Ιουνίου, πρώτη μέρα Δοκιμαστικών στην πίστα Montmelo της Βαρκελώνης, συμπληρώθηκαν ακριβώς 65 χρόνια από τον πρώτο αγώνα του 1ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας. Ήταν ο αγώνας 350cc στο Isle of Man TT, το 194 όπου νικητής είχε αναδειχθεί ο Βρετανός Freddie Frith με μία Velocette. Ο Frith κέρδισε και τα πέντε Grand Prix της κατηγορίας 350cc το 1949 και φυσικά ανακηρύχθηκε πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής. Έπειτα κρέμασε τη φόρμα του και αποσύρθηκε!

61 – Με τη νίκη του στο Mugello ο Marc Marquez ανέβηκε για 61η φορά στο βάθρο ενός Grand Prix. Έτσι ο πρωταθλητής έχει ήδη στα 21 του ακριβώς τα ίδια βάθρα που συγκέντρωσαν σε όλη τους την καριέρα οι Jorge ‘Aspar’ Martinez και Pierpaolo Bianchi. Με ένα ακόμη τερματισμό στην τριάδα, ο Marquez ισοφαρίζει την επίδοση του Marco Melandri.

50% – Η νίκη του Marquez στο Mugello ήταν η 12η από 24 εκκινήσεις στην κατηγορία MotoGP. Δηλαδή ο super alien έχει ποσοστό νικών 50%!

23 – Την Τρίτη 10 Ιουνίου ο Pol Espargaro γιόρτασε τα 23α γενέθλιά του.

16 – Το Σάββατο 14 Ιουνίου συμπληρώνονται ακριβώς 16 χρόνια από τη δεύτερη νίκη του Carlos Checa στα GP500. Ήταν στον αγώνα GP500, στην Jarama του 1998. Στην τρίτη θέση του βάθρου, για πρώτη φορά στην καριέρα του, ανέβηκε ο επίσης Ισπανός Sete Gibernau, οδηγώντας μιαν Honda V-2.

11 – Την Κυριακή 15 Ιουνίου συμπληρώνονται ακριβώς 11 χρόνια από την πρώτη νίκη του Loris Capirossi στα MotoGP. Ο τόπος ήταν η πίστα της Καταλωνίας και ο χρόνος το 2003. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ducati στα MotoGP.

9 – Με τη δεύτερη θέση του στα Χρονομετρημένα του Mugello ο Andrea Iannone έγινε ο 9ος αναβάτης που έχει πάρει εφέτος εκκίνηση από την πρώτη σειρά. Οι άλλοι 8 είναι οι Andrea Dovizioso, Stefan Bradl, Alvaro Bautista, Dani Pedrosa, Bradley Smith, Pol Espargaro, Marc Marquez και Jorge Lorenzo.

6 – Ο Tito Rabat είναι ο μόνος αναβάτης που έχει τερματίσει στην πρώτη τετράδα κάθε αγώνα Moto2 το 2014.

6 – H Honda έχει κερδίσει τους τελευταίους 6 αγώνες MotoGP με τον Marc Marquez. Είναι η πρώτη φορά που καταφέρνει κάτι τέτοιο από το 2003 και μετά.

5 – Με τη νίκη του στο Mugello ο Romano Fenati έγινε ο πρώτος Ιταλός από το 2009 και μετά με τρεις νίκες στη Moto3/GP125 σε μία σαιζόν. Τότε είχε κατορθώσει το ίδιο ο Andrea Iannone.

4
– Μόλις 4 είναι οι αναβάτες που έχουν βαθμολογηθεί και στους 6 πρώτους αγώνες της φετινής σαιζόν Moto3. Οι Alex Rins, Efren Vazquez, Alexis Masbou και Danny Kent

0,65 – 65 εκατοστά του δευτερολέπτου είναι ο συνολικός χρόνος (!) που χωρίζει τον νικητή από τον δεύτερο στους 6 πρώτους αγώνες της σαιζόν.