Μετά από 6 αγώνες αρχίζουν να διαφαίνονται και κάποιες τάσεις σχετικά με τον συσχετισμό θέσης εκκίνησης και τερματισμού.

Υπάρχουν οδηγοί ικανοί για έναν γρήγορο γύρο στις κατατακτήριες, δεν έχουν όμως την ανάλογη σταθερότητα να την μεταφράσουν σε ένα καλό αποτέλεσμα στον αγώνα. Από την άλλη, κάποιοι καταφέρνουν να αναρριχώνται ξεπερνώντας το μειονέκτημα μιας κακής θέσης στην εκκίνηση.

Και υπάρχει ένας που γράφει τη δική του ιστορία και τα στατιστικά του MotoGP από την αρχή…

O Marc Marquez κατέχει το απόλυτο ρεκόρ, έχοντας πάρει όλες (6) τις pole του 2014. Με τη νίκη του και στον αγώνα του Mugello, έγινε ο πρώτος αναβάτης μετά τον Valentino Rossi (2002) που κερδίζει 6 σερί αγώνες MotoGP.

O Andrea Iannone ξεκίνησε από τη 2η θέση της εκκίνησης, για πρώτη φορά στη καριέρα του στα MotoGP. Η προηγούμενη καλύτερη εκκίνησή του ήταν μια 8η θέση την περσινή Βαρκελώνη και επίσης μια 8η θέση στην φετινή Αργεντινή.

Η 2η θέση του στην εκκίνηση είναι η καλύτερη εκκίνηση για αναβάτη της Ducati από την Valencia του 2010, όταν ο Stoner είχε πάρει την Pole. Επίσης είναι η καλύτερη εκκίνηση που έχει πάρει ποτέ δορυφορικός αναβάτης της Ducati. Τέλος είναι η καλύτερη εκκίνηση στο Mugello για Ιταλό αναβάτη από το 2008, όταν ο Rossi είχε πάρει την Pole.

Στον αγώνα παρότι ξεκίνησε περίφημα και βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα, στην πορεία «κατρακύλησε» σταδιακά μέχρι την 7η θέση. Έδειξε πάντως ότι έχει τη δυναμική και μπορεί να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα μέσα στη χρονιά.

O Jorge Lorenzo, που κέρδισε τα 3 προηγούμενα χρόνια στο Mugello ξεκίνησε από την 3η θέση –για τρίτη φορά φέτος. Στον αγώνα όμως έδειξε το γνώριμο μαχητικό του πρόσωπο και πάλεψε για τη νίκη πιέζοντας τον Marquez όσοι κανένας άλλος οδηγός εδώ και αρκετούς αγώνες. Τελικά τερμάτισε οριακά 2ος αλλά με αναπτερωμένο το ηθικό του για τη συνέχεια.

Πρώτος στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης στήθηκε ο Dani Pedrosa, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια τερμάτιζε δεύτερος στο Mugellο. Στον αγώνα ήταν τελικά 4ος καθώς δεν είχε αποθεραπευθεί ο εγχειρισμένος του βραχίονας και είχε ενοχλήσεις.

Παρά την πτώση του στα Χρονομετρημένα, ο νέος Pol Espargaro ξεκίνησε 5ος, κυνηγώντας ένα ακόμη πολύ καλό τερματισμό μετά την 4η θέση στο Le Mans. Καλύτερη θέση δεν ήρθε, ωστόσο η 5η στον αγώνα τον έφερε για μια ακόμη φορά πρώτο μεταξύ των οδηγών των δορυφορικών ομάδων.

Ο Cal Crutchlow έδειξε ότι βρίσκει βηματισμό, με την 6η θέση της εκκίνησης, την καλύτερη για τον Βρετανό μέσα στο 2014. Στον αγώνα τα πράγματα δεν πήγαν το ίδιο καλά και ο αψύς Cal βρέθηκε στο έδαφος στον 4ο γύρο.

Ο Bradley Smith ξεκίνησε 7ος, με χρόνο μόλις 411 χιλιοστά πιο αργό από του Marquez. Δεν την εξαργύρωσε όμως στον αγώνα καθώς έπεσε νωρίς και εγκατέλειψε.

O Andrea Dovizioso που ξεκίνησε 8ος, κατάφερε να φέρει την Ducati του στην 6η θέση, εμπρός από εκείνη του ταχύτατου αλλά όχι με ανάλογη διάρκεια Andrea Iannone. Πέρσι είχε τερματίσει 5ος στο Mugello που, ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα του 2013 για τον Ιταλό (σε στεγνό αγώνα).

Από την τελευταία θέση της 3η σειράς εκκίνησης έφυγε ο Γερμανός Stefan Bradl, ο οποίος τα δύο τελευταία χρόνια είχε τερματίσει 4ος στο Mugello. Στον αγώνα παρασύρθηκε από τον Cal Crutchlow κατά την πτώση του και έτσι έκλεισε για τον Γερμανό ένα Σαββατοκύριακο που θέλει γρήγορα να ξεχάσει.

Ο Valentino Rossi πάλι, σε αυτό το 300ο του GP, ξεκίνησε από τη 10η θέση, τη χειρότερη της φετινής χρονιάς. Από την ίδια θέση είχε ξεκινήσει και τον πρώτο αγώνα της σαιζόν στο Κατάρ, στο οποίο είχε τερματίσει 2ος.

Οι βλέψεις για νίκη στον 300ο του αγώνα φάνηκε να εξανεμίζονται, ο ίδιος όμως δεν πτοήθηκε. Αναρριχήθηκε και γρήγορα του άνοιξε η όρεξη βλέποντας ότι έχει τον ρυθμό και τις ρυθμίσεις. Όμως η τιτανομαχία μεταξύ Marquez και Lorenzo δεν άφησε περιθώρια και τελικά ο «γιατρός» αρκέστηκε σε ένα ακόμη βάθρο (3ος).