Ο πρωταθλητής του 2012 και διεκδικητής του τίτλου για το 2013 στο MotoGP, Jorge Lorenzo, θα χάσει τον αγώνα του Assen μετά από μια πτώση που είχε στις χθεσινές δοκιμές όπου έσπασε την κλείδα του.

Ο εργοστασιακός οδηγός της Yamaha έπεσε μετά από ένα γλίστρημα στη γρήγορη δεξιά στροφή Hoge Heide του Assen. H βρεγμένη πίστα κατά τη διάρκεια των απογευματινών δοκιμών δυσκόλεψε τους οδηγούς με σημαντικότερο θύμα το Lorenzo.

«Ο Jorge είχε μια πτώση με περισσότερα από 200 χιλιόμετρα την ώρα και η εμφανής βλάβη μέχρι στιγμής είναι μία σπασμένη κλείδα» εξήγησε ο Dr. Xavier Mir. «Ωστόσο καθώς η πτώση και κρούση στο έδαφος ήταν πολύ σφοδρή η ζημιά θα μπορούσε να είναι αρκετά μεγαλύτερη, με άλλους εσωτερικούς τραυματισμούς. Γι’ αυτό θα μείνει υπό παρακολούθηση για 12 ώρες ώστε να διερευνηθεί εξονυχιστικά».

Το Νοέμβριο του 2009 ο Lorenzo είχε κάνει μια μικρή επέμβαση για εξαγωγή υλικών από την ίδια κλείδα που είχε αναρρώσει πια. Τα υλικά είχαν τοποθετηθεί για αποκατάσταση της σπασμένης κλείδας, μετά από μια πτώση στην Catalunya το 2005 κατά τη διάρκεια δοκιμών, εκτός της αγωνιστικής περιόδου όμως τότε.

Ο Lorenzo είναι δεύτερος στη βαθμολογία, πίσω από τον Pedrosa και είχε βάλει στόχο την πρώτη θέση. Με δύο συνεχόμενες νίκες στην Ιταλία και στην Ισπανία είχε μειώσει τη διαφορά στους 7 βαθμούς. Στις πρωινές δοκιμές της ίδιας ημέρας ήταν ταχύτερος και όλα έδειχναν ότι μπορούσε να διεκδικήσει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του.

«Πιστεύω ότι είχα υπέρμετρη αυτοπεποίθηση», δήλωσε ο Lorenzo. «Τη στιγμή της πτώσης ήμουν σε ένα πολύ γρήγορο γύρο και ένοιωθα πολύ δυνατός. Όμως οι συνθήκες δεν ήταν και τόσο ιδανικές για να έχω τέτοιο ρυθμό και αυτοπεποίθηση».

«Μπήκα στη στροφή πιο γρήγορα από τον προηγούμενο γύρο και νομίζω ότι πάτησα σε ένα σημείο της πίστας με περισσότερο νερό ή είχα υδρολίσθηση, κάτι που ελάφρυνε τον πίσω τροχό και πέρασε πάνω από τη λευκή γραμμή. Αυτό έκανε τα πράγματα ακόμη πιο άσχημα και αυτός ήταν ο λόγος της πτώσης».

«Πέταξα πάνω από τη μοτοσυκλέτα και όταν χτύπησα στο έδαφος έσπασε η κλείδα μου. Δεν έχω κάτι αρνητικό να πω για την πίστα, ήταν απλά μια άτυχη στιγμή ή – στη συγκεκριμένη περίπτωση-, υπερβολική αυτοπεποίθηση. Πρέπει πάντα να είμαστε αισιόδοξοι καθώς τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα και θα προσπαθήσω να επανέλθω όσο γίνεται πιο γρήγορα».

Τα στατιστικά του Lorenzo στο Assen πάντως δεν είναι τα καλύτερα, καθώς είχε πτώση στον πρώτο γύρο και στους δύο τελευταίους αγώνες που έγιναν εκεί, το 2012 και το 2011. Το «κακό» τρίτωσε πια και ο Ισπανός, αναμένεται να επιστρέψει στη δράση στον επόμενο αγώνα, που θα γίνει στα μέσα Ιουλίου στη γερμανική πίστα του Sachsenring.

Ο συναθλητής του στην ίδια ομάδα, Valentino Rossi, δήλωσε «Ήταν ένα δυνατό χτύπημα για τον ίδιο και την ομάδα, όμως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη και όλα μπορούν να συμβούν. Περιμένουμε τον Jorge να επιστρέψει στο Sachsenring».

Δείτε στο βίντεο την πτώση και τα σχόλια των ανθρώπων της ομάδας του…