Παράλληλα με το πρωτάθλημα τρέχει και ένα άλλο είδος «πρωταθλήματος», αυτό των στατιστικών.

Ας δούμε τι λένε οι αριθμοί μέχρι τον αυριανό αγώνα του Austin, την πρώτη φορά που οργανώνεται MotoGP στην υπερσύγχρονη νεόδμητη πίστα του Τέξας

99 – H νίκη του Jorge Lorenzo στο Qatar ήταν η 99η φορά που ανέβηκε στο βάθρο των νικητών στην καριέρα του στα Grand Prix. Η επόμενη φορά που θα ανέβει στο βάθρο των νικητών θα τον φέρει μεταξύ των 8 μόλις οδηγών στην ιστορία που έχουν περάσει τις 100 νίκες στην καριέρα τους στα Grand Prix. Οι άλλοι οδηγοί που το έχουν πετύχει είναι οι Valentino Rossi (178), Giacomo Agostini (159), Ángel Nieto (139), Phil Read (121), Mike Hailwood (112), Dani Pedrosa (112) και Max Biaggi (111).

39 – Την ημέρα του αγώνα στο Austin συμπληρώνονται 39 χρόνια ακριβώς από την ημέρα που ο Barry Sheene τερμάτισε στο βάθρο της κατηγορίας των 500 κ.εκ. για πρώτη φορά, φέρνοντας στη 2η θέση την Suzuki RG500 square-four στην πρώτη της εμφάνιση το 1974 στο Γαλλικό Grand Prix, στο Clermont-Ferrand.

29 – Οι τελευταίες 29 νίκες στα MotoGP έχουν μοιραστεί ανάμεσα σε τρεις μόλις οδηγούς, τουςCasey Stoner, Jorge Lorenzo και Dani Pedrosa. Η τελευταία φορά που κάποιος αναβάτης κέρδισε σε αγώνα MotoGP εκτός από αυτούς τους τρεις ήταν στην Ολλανδία το 2011, όταν ο Ben Spies πήρε την μοναδική του νίκη στα Grand Prix μέχρι τώρα.

21 – Την πρώτη ημέρα των δοκιμών στο Austin συμπληρώθηκαν 21 χρόνια ακριβώς από την ημέρα που ο Àlex Crivillé τερμάτισε 3ος το 1992 στο GP της Μαλαισίας στα 500 cc, και έγινε ο πρώτος Ισπανός οδηγός που τερμάτισε στο βάθρο στην μεγάλη κατηγορία. Από τότε οι Ισπανοί οδηγοί έχουν ανέβει άλλες 252 φορές στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας και πλέον κυριαρχούν στο περιβάλλον των GP.

17 – Την ημέρα του αγώνα στο Austin συμπληρώνονται 17 χρόνια από την ημέρα που ο Norick Abe κέρδισε στα 500 cc του Ιαπωνικού Grand Prix στη Suzuka το 1996. Έγινε έτσι ο δεύτερος νεότερος οδηγός όλων των εποχών που κέρδισε στην μεγάλη κατηγορία, με τον νεότερο της ιστορίας να παραμένει ακόμη ο Freddie Spencer.

14 – Με τον 2η θέση του στο Grand Prix του Qatar, ο Valentino Rossi έχει ένα σερί 14 ετών όπου αγωνίζεται και ανεβαίνει τουλάχιστον μία φορά στο βάθρο κάθε χρόνο στα Grand Prix. Κανένας άλλος οδηγός στην ιστορία δεν έχει πετύχει κάτι ανάλογο με το αμέσως επόμενο ανάλογο σερί να ανήκει στον Giacomo Agostini, που είχε έναν τουλάχιστον τερματισμό στο βάθρο για 13 συνεχόμενα χρόνια.
5 – Στους τελευταίους 5 αγώνες σε Αμερικάνικο έδαφος έχουν κερδίσει οδηγοί της Honda. Η τελευταία φορά που κέρδισε μία άλλη μοτοσυκλέτα ήταν το 2010 με τη νίκη του Jorge Lorenzo (Yamaha) στη Laguna Seca.

5 – O Pol Espargaró έχει κερδίσει την pole position στους τελευταίους 5 αγώνες, σερί που ισοφαρίζει το ρεκόρ στην κατηγορία της (σχετικά νέας ωστόσο) Moto2, ρεκόρ που πέτυχε ο Stefan Bradl το 2011. Αν ο Ισπανός είναι ταχύτερος για μία ακόμη φορά, θα έχει πετύχει το δεύτερο μεγαλύτερο σερί στην μεσαία κατηγορία στην ιστορία, με 6 σερί pole positions. Το μεγαλύτερο σερί ανήκει στον Max Biaggi που ήταν ο ταχύτερος στα χρονομετρημένα των (δίχρονων τότε) 250 για 7 συνεχόμενους αγώνες 1995.

4 – Ο Casey Stoner είναι ο οδηγός που έχει κερδίσει τις περισσότερες φορές σε Grand Prix των ΗΠΑ: Τρεις στη Laguna Seca και μία στην Ινδιανάπολη. Δύο οδηγοί που συμμετέχουν στον αυριανό αγώνα μπορούν να ισοφαρίσουν αυτό το ρεκόρ: ο Dani Pedrosa που έχει δύο νίκες στην Ινδιανάπλη και μία στη Laguna Seca, και ο Nico Terol που έχει κερδίσει στα 125 race στην Ινδιανάπολη σε 3 αγώνες.

2 – Στο Grand Prix του Qatar, οι οδηγοί της Yamaha τερμάτισαν στις 2 πρώτες θέσεις ενός αγώνα MotoGP, κάτι που είχε να συμβεί από τον αγώνα της Πορτογαλίας του 2010, στον GP του Estoril. Τότε οι ίδιοι δύο οδηγοί, ο Jorge Lorenzo και ο Valentino Rossi είχαν περάσει τη γραμμή του τερματισμού με την ίδια σειρά.