Δεν είναι τόσο συνηθισμένο το φαινόμενο να βρίσκονται ντοπαρισμένοι αθλητές, ωστόσο αυτό φαίνεται να συμβαίνει στο Moto GP με την περίπτωση του Αντρέα Ιανόνε, τον δημοφιλή Ιταλό αναβάτη, ο οποίος εκτός από το γεγονός πως έχει οδηγήσει για λογαριασμό των Ducati, Suzuki και Aprilia (για λογαριασμό της οποίας οδήγησε το 2019), έχει απασχολήσει τα media και με τις εκτός πίστας… επιδόσεις του, καθώς είχε συνάψει σχέση με κάποιες καλλονές, όπως η Μπέλεν Ροντρίγκεζ και η Όντρεϊ Μπουέτ.

Ο Ιταλός αναβάτης είχε υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ στο γκραν πρι της Μαλαισίας, στο οποίο βρέθηκε θετικός σε χρήση στεροειδών, όπως ανακοίνωσε Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (FIM). Μετά από τα αποτελέσματα αυτά, ο 30χρονος τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από την αγωνιστική δράση μέχρι νεωτέρας, ενώ έχει το δικαίωμα να ζητήσει την εξέταση του δεύτερου δείγματος.

Ο Ιανόνε τερμάτισε φέτος στη 16η θέση της γενικής κατάταξης στη μεγάλη κατηγορία και δεσμεύεται για ακόμη μια σεζόν με την Aprilia, η οποία είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσει έπειτα από την εξέλιξη αυτή.