Η κομψότητα των κλασικών BMW δύσκολα μπορούσε να ξεπεραστεί, μια πραγματικότητα που έγινε ευρύτερα γνωστή στη δεκαετία του 1930, όταν κυριαρχούσε το στιλ αρ ντεκό.

Ήταν το 1934 λοιπόν όταν η φίρμα από το Μόναχο παρουσίασε στον κόσμο την R7 της, ένα concept που δεν έμελλε να μπει στην παραγωγή, μπόλιασε ωστόσο γόνιμα ως έμπνευση τις κατοπινές R17 και R5.

Χαμένο θεωρούνταν το σχέδιο ως το 2005, όταν αναδύθηκε μαγικά και αποκαταστάθηκε πλήρως, ως μέρος της ίδιας της ιστορίας των δύο τροχών.

Κι εδώ θα τέλειωνε κανονικά η ιστορία μας αν δεν έμπαινε σφήνα η Nmoto και αποφάσιζε να ρίξει στην αγορά τη Nostalgia R7, ως ακριβής ρέπλικα της κλασικής κούκλας που βασίζεται ωστόσο στην τωρινή R nineT της BMW.

Μόνο που κάθε λεπτομέρεια της R7 είναι παρούσα, λες και ήρθε το παρελθόν και μας βρήκε, η εποχή που η μάχη της αεροδυναμικής κρινόταν στα σημεία.

Το μόνο που ζητάει τώρα η Nmoto είναι να της στείλεις τη δική σου R nineT και αυτή θα σου την επιστρέψει ντυμένη R7, ντυμένη με ένα όνομα βαρύτερο και από την Ιστορία την ίδια δηλαδή.

Και καθώς είναι ουσιαστικά η R nineT, μιλάμε για μια μοτοσικλέτα 1.170 κυβικών και 110 αλόγων με όλα τα σύγχρονα καλούδια (όπως ABS, ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση, μίζα χωρίς κλειδί, δισκόφρενα, LED φώτα κ.λπ.).

Αυτή είναι η κατασκευαστική φιλοσοφία της Nmoto, πως πέρα από την ομορφιά και το στιλ, η μοτοσικλέτα πρέπει να είναι αξιόπιστη και άνετη ώστε να τη χαίρεσαι κάθε μέρα και όχι να σκονίζεται στο γκαράζ κάποιου συλλέκτη.

Και με 39.500 δολάρια (35.200 ευρώ), αποκτάς όλα όσα μπορούν τα χρήματα να εξασφαλίσουν…