Τα περιθώρια έχουν στενέψει και οι παίκτες στο Survivor είναι εμφανώς νευρικοί για τις επόμενες εξελίξεις στο ριάλιτι επιβίωσης με την Δώρα Νικολή να απαρτίζει την τριάδα των υποψηφίων για αποχώρηση.

Στην αρχή του επεισοδίου οι Survivors σχολίασαν τον τραυματισμό της Δαλάκας και την ανησυχία της για το αν θα συμμετέχει στο αγώνισμα για την τρίτη ασυλία.

Λίγο πριν τη μονομαχία η Νεσιφέ εμφανίστηκε με νέο κόμμωση βάζοντας ένα F για τον Φάνη στα μαλλιά της κι εξέφρασε ένα όνειρο που έχει με τον Έλληνα παίκτη.

Η Κατερίνα Δαλάκα τελικά αγωνίστηκε και μάλιστα έφερε και πόντους βοηθώντας την ομάδα της να φτάσει στην νίκη με σκορ 12-10 κερδίζοντας τους Μπλε.

Στον πάγκο της Μπλε ομάδας επικράτησε απογοήτευση από την ήττα.

Από την άλλη πλευρά η Δαλάκα εμφανίστηκε ανακουφισμένη δηλώνοντας την κούραση της ομάδας της.

Στο Συμβούλιο του Νησιού ο Γιώργος Λιανός προχώρησε σε μια σημαντική ανακοίνωση: «Το παιχνίδι γίνεται ατομικό» είπε ο παρουσιαστής και στη συνέχεια εξήγησε στους παίκτες τον τρόπο λειτουργίας του παιχνιδιού από εδώ και πέρα.

Οι Μπλε βρέθηκαν στην κάλπη πετώντας στον τάκο τη Δώρα Νικολή κι έπειτα απάντησε στον παρουσιαστή: «Μία χαρά Γιώργο, το γνώριζα ούτως ή άλλως. Είναι λογικό να ψηφιστώ εγώ από τους τρεις μας. Καλούμαι να παραμείνω. Και λίγο παραπάνω να ήμουν από τον Ντάνιελ, τα παιδιά είναι καιρό παρέα και θέλουν να πάνε μαζί παρακάτω» είπε η Δώρα για τον Φάνη Μπολέτση και τον Ντάνιελ Νούρκα.