Στο πλατό της εκπομπής «Στούντιο 4» της ΕΡΤ φιλοξενήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (28/06) η Ελένη Κοκκίδου. Η ηθοποιός η οποία αποφάσισε να αποχωρήσει από την επιτυχημένη σειρά του Alpha «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» μετά από 10 χρονιές αναφέρθηκε σε αυτή την απόφασή της ενώ δεν έκρυψε τη συγκίνησή της όταν αναφέρθηκε στους γονείς της.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελένη Κοκκίδου δήλωσε αρχικά στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και στον Θανάση Αναγνωστόπουλο: «Όταν έφυγε ο πατέρας μου από τη ζωή, ένιωσα ότι μου έδωσε τη σκυτάλη, αποδεχόμενος αυτό που κάνω σαν δουλειά, να συνεχίσω, έχοντάς μου δώσει τις δικές του ικανότητες κι έχοντάς μου δείξει πώς ζει ένας δυνατός άνθρωπος με όραμα. Η μαμά ήταν αντίθετη από εμένα, δεν είχαμε κοινά στοιχεία. Ήταν μία πολύ ήσυχη, μία φίνα γυναίκα, βασικά ένα κορίτσι παρέμεινε ως το τέλος. Εγώ ήμουν ένα παράδειγμα πολύ έντονο, πολύ ταλαντούχο, ενώ η μαμά μου δεν είχε ταλέντα στην τέχνη».

«Είναι αλλιώς η ζωή μου, είναι το πριν και το μετά. Τη μητέρα μου τη φρόντιζα, έχοντας αυτό το εύθραυστο πράγμα απέναντί μου, δεν θα μπορούσα ποτέ να του μιλήσω άσχημα. Δεν θα της το έκανα ποτέ αυτό. Δεν επαναστάτησα. Όταν έφυγε ο πατέρας μου, την είχα υπό την προστασία μου. Κι επειδή τα τελευταία χρόνια ήταν κατάκοιτη, ήταν το κορίτσι μου» πρόσθεσε στη συνέχεια η ηθοποιός.

Για τον θάνατο της μητέρας της, η Ελένη Κοκκίδου εξομολογήθηκε συγκινημένη: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα, φυσικά και μου λείπει, “σκάει” μόνο του. Και τώρα έσκασαν δάκρυα μόνο και μόνο επειδή την αναφέραμε. Φεύγω από την πρόβα και, μέχρι να φτάσω στο αυτοκίνητο, αυτό έχει “σκάσει”. Η μάνα είναι στο σώμα σου, δεν το ελέγχεις».

«Ο πατέρας είναι αυτός που σε φέρνει σε επαφή με την κοινωνία, είναι αλλιώς. Ήμουν τυχερή γιατί οι γονείς μου “έφυγαν” μεγάλοι, ο πατέρας μου ήταν 80 και η μητέρα μου έκλεισε τα 97 και δεν ταλαιπωρήθηκαν με καρκίνους, νοσοκομεία και τέτοια πράγματα. Θα ήμουν και αχάριστη αν είχα παράπονο», συμπλήρωσε η Ελένη Κοκκίδου.

«Η Μουρμούρα έκανε τον κύκλο της για μένα»

«Στην Μουρμούρα είπα πολύ εύκολα το ναι γιατί μου άρεσε πάρα πολύ το σενάριο της Έλενας Σολωμού, η οποία έγραφε για το δικό μου ζευγάρι. Επίσης μου άρεσε ότι είμαστε μόνο δύο οπότε είχα έλεγχο σε αυτό που γινόταν. Εάν ήταν μια κανονική κωμωδία με πολύ κόσμο, δεν ξέρω αν θα έλεγα τόσο εύκολα ναι. Ήταν μια συνθήκη ιδανική για μένα και ήθελα την εμπειρία να παίξω κωμωδία μπροστά σε κάμερα» εξήγησε η ηθοποιός.

«Είμαι πολύ περίεργος άνθρωπος, θέλω να ζήσω πάρα πολλά, όσο πιο πολλά γίνεται μέχρι να πεθάνω. Ήθελα λοιπόν να δω πως είναι όλο αυτό. Το είδα τον πρώτο χρόνο, τον δεύτερο, τον τρίτο οπότε μετά από 10 χρόνια είπα φτάνει και ένιωσα μέσα μου ότι έκανε τον κύκλο του. Πάμε για άλλα τώρα» πρόσθεσε η Ελένη Κοκκίδου.

Σε ότι αφορά την αποχώρησή της από την σειρά του Alpha παραδέχθηκε πως θα είναι «ένας αποχαιρετισμός» και πως δεν θα της λείψει η ρουτίνα γιατί αυτό που αποζητά είναι η μη σταθερότητα. «Θα “φύγω” από… μουρμούρα στην σειρά, μπορεί να επιστρέψω στα όνειρα του Μηνά» είπε μεταξύ άλλων η ηθοποιός.