Πειρατές, κουρσάροι, καπετάνιοι, φεουδάρχες και πυργοδεσπότες έχουν «κατακλύσει» τη Μάνη το τελευταίο διάστημα προκαλώντας απορία, ειδικά σε όσους επισκέπτονται το κάστρο της Καρδαμύλης (Πύργος Μούρτζινου). Όλα αποτελούν το σκηνικό της νέας σειράς που θα ρίξει ο Ant1 στη μάχη της τηλεθέασης την ερχόμενη σεζόν. «Η Μάγισσα» θα προσγειωθεί στο τηλεοπτικό τοπίο και αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον με την πλοκή του.

Στην προεπαναστατική Μάνη, ένα μωρό χάνεται και δυο οικογένειες ψάχνουν εναγωνίως να το βρουν. Η υπηρέτρια του σπιτιού έχει το χάρισμα της ενόρασης. Σε ένα από τα οράματά της βλέπει πως το μωρό βρίσκεται στο ποτάμι. Οι οικογένειες τρέχουν στο σημείο και βρίσκουν το μωρό δολοφονημένο.

Ποιος είναι ο ένοχος και ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος της υπηρέτριας στην ιστορία; Μήπως τελικά η υπηρέτρια είναι μάγισσα;

Τα μυστήρια θα ξεκινήσουν να ξεδιπλώνονται στην αρχή της ερχόμενης τηλεοπτικής σεζόν, τον Σεπτέμβριο μέσα από την συχνότητα του Ant1 στη νέα σειρά «Η Μάγισσα».

Η ξενάγηση στα γυρίσματα της «Μάγισσας»

Ο Ant1 διοργάνωσε για τους τηλεοπτικούς συντάκτες μια πανέμορφη εκδρομή στην Καρδαμύλη της Μάνης προκειμένου να δουν από κοντά τα γυρίσματα της νέας σειράς «Η Μάγισσα». Ο σκηνοθέτης της σειράς, Λευτέρης Χαρίτος, ως άψογος οικοδεσπότης, υποδέχθηκε τους δημοσιογράφους και απάντησε στις ερωτήσεις τους «βάζοντας» τους για τα καλά στο κλίμα της σειράς χωρίς όμως να αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες. Γεγονός που κέντρισε ακόμα περισσότερο την περιέργεια τους για την νέα σειρά που έρχεται.

Ανάμεσα σε τοπία που κόβουν την ανάσα και πολύχρωμα λουλούδια που ξεπηδούν από τα τείχη του Κάστρου, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και το γύρισμα μιας σκηνής. Γιώργος Γάλλος, Τάσος Νούσιας και πολλοί ακόμη αξιόλογοι ηθοποιοί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Λευτέρη Χαρίτου και χάρισαν στους τηλεοπτικούς συντάκτες μια μοναδική εμπειρία.

Ραμμένα στο χέρι τα ρούχα

Ο Λευτέρης Χαρίτος ξεκαθάρισε πως «η Μάγισσα» θα είναι crime σειρά η οποία θα έχει αρκετά μεταφυσικά στοιχεία. Μπορεί η ιστορία να διαδραματίζεται στη Μάνη του 1818, εκεί που διεργασίες της Επανάστασης είχαν ξεκινήσει όμως η σειρά δεν θα αποτυπώνει ιστορικά γεγονότα. Ακόμα και τα ρούχα που φορούν οι πρωταγωνιστές της σειράς, τα οποία φέρουν γι’ άλλη μια φορά την υπογραφή της ενδυματολόγου Τριάδας Παπαδάκη (η οποία «κέντησε» στις «Άγριες Μέλισσες» με τη δουλειά της) είναι ραμμένα στο χέρι και δεν αποτελούν πιστή αντιγραφή των ενδυμασιών της εποχής εκείνης. Είναι φτιαγμένα έτσι ώστε ναι μεν να θυμίζουν αρκετές τις παραδοσιακές στολές της εποχής, «κουβαλούν» όμως πάνω τους και το μεταφυσικό στοιχείο.

Η σκηνή της πρεμιέρας

Μια σκηνή η οποία θα ρίξει τους τηλεθεατές στα «βαθιά» της ιστορίας θα προβληθεί στην πρεμιέρα της «Μάγισσας». Ο Λευτέρης Χαρίτος κορύφωσε την αγωνία των τηλεοπτικών συντακτών αφού τους αποκάλυψε πως στο πρώτο επεισόδιο θα προβληθεί μια σκηνή απόλυτης καταστροφής, μια μάχη η οποία αναμένεται καθηλωτική και φυσικά στο επίκεντρό της θα είναι η «μάγισσα», δηλαδή η πρωταγωνίστρια Έλλη Τρίγγου.

Η επιλογής της Έλλης Τρίγγου

Πρώτη και μοναδική επιλογή του σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτου για τον πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν η Έλλη Τρίγγου. Όπως χαρακτηριστικά είπε, μπορεί η ηθοποιός να είναι «κόντρα» στον χαρακτήρα που καλείται να υποδυθεί στη νέα σειρά του Ant1, η υποκριτική της ικανότητα όμως και η ερμηνεία είναι μοναδικές με αποτέλεσμα να ταιριάζει απόλυτα στη μάγισσα.

Οι πρώτες λεπτομέρειες για τη Μάγισσα

Η νέα σειρά «Μάγισσα» είναι δημιούργημα των Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρου Καλκόβαλη. Το συγγραφικό δίδυμο που με την σειρά «Άγριες Μέλισσες» έδωσε εκ νέου ώθηση στην ελληνική μυθοπλασία, τώρα ετοιμάζεται να μαγέψει τους τηλεθεατές με το δημιούργημά του το οποίο είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Ο προγραμματισμός της σειράς είναι να προβάλλεται 2 φορές την εβδομάδα και να γυριστούν 60 επεισόδια. Αν η σειρά «ξετρελάνει» τα μηχανάκια της τηλεθέασης, τότε δεν αποκλείεται να πάρει το «πράσινο» φως και για δεύτερη σεζόν.

Οι πρωταγωνιστές

Έλλη Τρίγγου, Γιώργος Γάλλος, Τάσος Νούσιας, Αναστάσης Ροϊλός, Νίκος Ψαρράς, Κατερίνα Λέχου, Μαρκέλλα Γιαννάτου και πολλοί ακόμα ηθοποιοί θα ταξιδέψουν τους τηλεθεατές πίσω στο χρόνο, στη Μάνη του 1818.

Η υπόθεση της σειράς

Μετά από μια βεντέτα που κρατάει χρόνια, δυο οικογένειες στη Μάνη την εποχή της Τουρκοκρατίας αποφασίζουν να συμφιλιωθούν μετά από προτροπή του περίγυρού τους ώστε να μην αποσπαστεί κανείς από τον μεγαλύτερο σκοπό, που είναι η Επανάσταση. Οι δυο οικογένειες τελικά ενώνονται με έναν γάμο. Από την ένωση αυτή, λίγο καιρό αργότερα έρχεται στον κόσμο ένα μωρό. Το μέλλον του όμως δεν είναι λαμπερό… Το νεογέννητο στα 40μερα του εξαφανίζεται προκαλώντας αναταραχή στην οικογένεια. Η υπηρέτρια της μητέρας, βλέπει όραμα πως το μωρό βρίσκεται πνιγμένο στο ποτάμι και ενημερώνει για το μακάβριο όραμα της.

Ο Τάσος Νούσιας και ο Γιώργος Γάλλος γίνονται συμπέθεροι στη «Μάγισσα» και, όπως φάνηκε από την πρώτη γεύση που πήραν οι δημοσιογράφοι, θα χαρίσουν μοναδικές σκηνές στους τηλεθεατές.

Γυρίσματα και στην Αθήνα για την υπερπαραγωγή του Ant1

Εκτός όμως από τη Μάνη, γυρίσματα για την «Μάγισσα» γίνονται και στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο κτήμα Νάσιουτζικ το οποίο έχει μετατραπεί σε κάστρο. Το κόστος της συγκεκριμένης ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ γεγονός που δείχνει πως αποτελεί μια φιλόδοξη παραγωγή για τον Ant1.

Η έκπληξη στο cast

Μετά το τέλος της περιήγησης στον χώρο των γυρισμάτων, οι τηλεοπτικοί συντάκτες απόλαυσαν το γεύμα τους παρέα με τους πρωταγωνιστές της σειράς «Η μάγισσα» αλλά και τους ανθρώπους της παραγωγής οι οποίοι δουλεύουν σκληρά για να υπάρξει άρτιο και «μαγευτικό» αποτέλεσμα. Εκεί, τους περίμενε μια έκπληξη…

Ενώ το cast της σειράς υποτίθεται ότι είχε συμπληρωθεί, η πληροφορία πως υπάρχει μια ακόμα ηθοποιός η οποία θα ενταχθεί προκάλεσε εντύπωση και οι ερωτήσεις αμέσως φούντωσαν.

Ποια είναι αυτή;

Ο λόγος για την ηθοποιό Θέμιδα Μπαζάκα η οποία θα μπει στην σειρά και η πρώτη φωτογραφία που είχαν την ευκαιρία να δουν στα… κλεφτά οι δημοσιογράφοι προκάλεσε την έκπληξή τους. Τα μακριά ξανθά μαλλιά και το απλανές αλλά και το μυστηριώδες βλέμμα της, έκανε φανερό πως ο χαρακτήρας που θα υποδυθεί στη «Μάγισσα» θα είναι ιδιαίτερα σκληρός.